Goede generale HKC

In de voorlaatste wedstrijd van de reguliere competitie deed HKC wat het moest doen: door een 18-7 winst op Dijkvogels degradeerde de club uit Maasdijk en kan HKC met vertrouwen uitzien naar de beslissende wedstrijd tegen Vitesse komende zaterdag.

HKC begon vol overtuiging aan de wedstrijd, toch was het Dijkvogels dat uit hun eerste aanval uit een vrije bal de score opende. Niels Deventer counterde echter direct uit de daaropvolgende aanval. In het eerste deel van de eerste helft was het telkens HKC dat het initiatief had en het betere van het spel, maar toch was het Dijkvogels dat door een aantal zuivere schoten bij kon blijven (6-5). De formatie van Dick van Houwelingen voerde vervolgens de druk op en onder aanvoering van een zuivere en ontketende Niels Deventer nam HKC overtuigend afstand van Dijkvogels. Verdedigend gaf HKC geen kansen meer weg en vlak voor rust was het Sandra de Boon die de ruststand bepaalde op 12-5.

Het hoge tempo uit de eerste helft kon direct na rust niet meer worden opgepakt. Dijkvogels was echter ook aanvallend onmachtig en het gevolg was dat de tweede helft maar moeizaam op gang kwam. Na een score van Dijkvogels scoorde Stephan de Boon de eerste treffer na rust voor de BMN-formatie en direct daarna was de sterk spelende Menno Bakker verantwoordelijk voor de nekslag. De wedstrijd was gespeeld en HKC liet nog een aantal fraaie acties zien, maar de finesse in de afronding uit de eerste helft was weg. De eindstand werd vastgesteld op 18-7. Al met al een goede overwinning van een gretig HKC dat zich kan gaan voorbereiden op de confrontatie tegen concurrent Vitesse uit Barendrecht.

Met nog 1 ronde te spelen heeft HKC 1 punt voorsprong op Vitesse. Dijkvogels is als nummer 8 rechtstreeks gedegradeerd. De wedstrijd tegen Vitesse gaat waarschijnlijk uitwijzen (ervan uitgaand dat Koag wint van Dijkvogels) wie er als nummer 7 nog een beslissingswedstrijd voor lijfsbehoud moet spelen tegen de nummer 7 uit een andere poule. Om 15:30 begint de wedstrijd in Barendrecht.

Fotoverslag

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie” picasaAlbum=”20110528HKC1Dijkvogels1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}