HKC trekt aan het langste eind tegen Vitesse (15-16)

De belangen waren groot afgelopen zaterdag in Barendrecht. Het onderlinge treffen tussen de hoofdmachten van Vitesse en HKC moest bepalen wie er een beslissingswedstrijd moest spelen om degradatie te voorkomen. Het werd een wedstrijd zwanger van spanning die 5 minuten voor tijd nog alle kanten op kon. In een van twee kanten druk bezochte wedstrijd was HKC uiteindelijk de gelukkigste en trok aan het langste eind: 16-15


De wedstrijd ging voortvarend van start. Na een actie naar binnen van Niels Deventer kon Arnold Tromp de aanval bekwaam afronden. In de aanval erop was het echter direct Vitesse dat tegen scoorde. Tot 2-2 ging het gelijk op, daarna was het HKC dat het initiatief had in de eerste helft. Aanvallend had de BMN-formatie de zaken goed op orde. De rebound was goed verzorgd en geregeld vielen de schoten binnen. Niels Deventer had in het ene vak het vizier weer op scherp en doordat Menno Bakker verdedigend Michiel Kleemans goed kort hield kon HKC afstand nemen van Vitesse (4-7).Vitesse had in Rien Graafland, die naast Remco den Otter speelde zijn meest scorende speler. In het andere aanvalsvak van HKC waren het de goals van Menno Bakker, Francis Kraaijeveld en twee koelbloedig genomen strafworpen van Stephan de Boon die Vitesse op afstand hielden. De rust werd bereikt bij een schijnbaar comfortabele 8-11 tussenstand voor de ploeg van Dick van Houwelingen en er leek geen vuiltje aan de lucht.

20110604_sen1_smallVitesse kwam na rust veel sterker uit de startblokken en van het zelfbewuste spel van HKC was weinig meer te merken. 5 Minuten na rust had Vitesse het verschil bijna genivelleerd tot 10-11 en 10 minuten later was het Vitesse dat uit een ver schot de gelijke stand binnen schoot: 13-13. HKC verzandde in te statische aanvallen vanuit een kant van het aanvalsvak. De solide rebound uit de eerste helft was er niet meer. Vitesse kwam een kwartier voor tijd via een strafworp voor de eerste keer deze wedstrijd op voorsprong en Vitesse en haar publiek geloofden in de overwinning. HKC bracht aanvallend Arno den Breejen om een noodzakelijke goal te forceren, want HKC moest en zou een gelijkspel uit het vuur slepen.
Vele schoten en evenzoveel rebounds later was het Menno Bakker die op miraculeuze wijze van afstand de 14-14 binnenschoot. Met nog 4 minuten op de klok was het Denise van ’t Hart die de winst voor Vitesse binnen dacht te schieten. Niels Deventer hervond net op tijd zijn schot en schoot 2 minuten voor tijd van afstand de 15-15 binnen: de stand waar HKC voldoende aan had, maar Vitesse niet. Vitesse speelde alles op alles en kreeg een vrije bal. Tot grote opluchting van HKC miste deze de korf en kon HKC de laatste minuut uitspelen. Waar de meesten dachten aan lang balbezit besloot de ingevallen Marlies Bommelje anders. Ze nam de eerste korte kans die zich voordeed en besliste zo de wedstrijd in het voordeel van de Boven-Hardinxvelders: eindstand 15-16 voor HKC. Opluchting bij HKC en teleurstelling bij Vitesse die zich moeten gaan opladen voor een beslissingswedstrijd tegen degradatie.

HKC 2 verloor van Vitesse 2 en speelt tegen SKF 3 een beslissingswedstrijd voor behoud in de Overgangsklasse. Houd de website in de gaten waar en wanneer deze wedstrijd gespeeld gaat worden.

Fotoverslag

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie” picasaAlbum=”20110604Vitesse1HKC1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}