HKC neemt 1-0 voorsprong in best of three tegen DSC

HKC is de play-off serie tegen DSC met een 23-26 winst in Eindhoven goed begonnen. In een kolkende sporthal De Vijfkamp had HKC zowel op als naast het veld de overhand. Met deze overwinning neemt HKC een 1-0 voorsprong in de best of three.
Aanstaande zaterdag wedstrijd 2 in sporthal Het Dok. DSC moet deze wedstrijd winnen om een beslissend en derde duel af te dwingen welke in dat geval op dinsdagavond 4 april in Eindhoven gespeeld zal gaan worden.

Opnieuw een clash tussen DSC en HKC in de play-offs richting finale en promotieplaats naar de Korfbal League op het 1 na hoogste niveau. Vorig jaar nog in de hoofdklasse, dit jaar in de play-offs van de nieuw gevormde competitie, de KL2. Op basis van de reguliere competitie waarin DSC meer stabieler en overtuigender speelde dan HKC en om die reden ook hoger eindigde op de ranglijst begon DSC als licht favoriet aan het eerste duel.
Daarbij had DSC als nummer 2 van de competitie in dit eerste duel ook het thuisvoordeel. DSC beschikt over een zeer brede en sterke selectie waardoor het op voorhand gissen was naar de basisopstelling van de thuisploeg. Coaches Ekelmans en Kamsteeg kozen voor een basisopstelling met hierin Eliza Roest, Mark Klop, Veerle Havelaar en Fenna Zwang in één vak.
In het andere vak begonnen captain Danny den Dunnen, Merijn Sevenhuysen, Jiske van Brenk en Jennifer Schaeffer.
Vanuit Hardinxveld-Giessendam was weer een fanatieke en luidruchtig aanwezige supportersschare de ploeg gevolgd naar Eindhoven.

Verslag gaat door onder de foto’s

Het eerste wapenfeit van de avond voor DSC wat op een 1-0 voorsprong wist te komen. HKC kon via een raak schot van Fenna Zwang antwoorden en nam hierna direct de overhand in het duel.
Op 2-6 al direct een marge van 4 doelpunten in het voordeel van HKC. HKC was scherp, werkte samen als team en wist een zeer hoog afrondingspercentage te behalen. Hierna een betere fase voor DSC en op 5-7 haakt DSC dan ook weer helemaal aan.
Via een run van 5 doelpunten op rij is het echter HKC wat haar intenties weer duidelijk laat blijken: 12-7. Bij DSC begon hierna het wisselen al vroeg in het duel. Topschutter Robert Roubos en jeugdig talent Coen Spoor moesten onder andere alweer vrij snel het veld verlaten. Met deze wisselingen probeerde de thuisploeg de grip op het duel terug te krijgen. HKC bleef echter de overhand in de wedstrijd houden. Merijn Sevenhuysen was aan HKC kant de grote man en liet zich zowel in scorende zin en als aanjager gelden.
Op 10-16 na een zeer fraaie en typische Mark Klop goal mochten beide ploegen na een intensieve en kwalitatief hoogstaande 1e helft de kleedkamer opzoeken voor de rust.

Via een schot van afstand uit handen van Merijn Sevenhuysen is het HKC wat in de tweede helft ook weer als eerste door gaat met scoren. Veerle Havelaar wist bij 11-19 het gat met DSC voor het eerst op 8 verschil te brengen. Een benutte vrije bal van Jiske van Brenk zorgde zelfs voor een zeer luxe 11-20 tussenstand.
De wedstrijd is dan echter nog lang en in zaalkorfbal is, zeker ook met de kwaliteiten welke DSC herbergt, nog alles mogelijk. DSC haalt ook alles uit de kast om het tij te keren echter is HKC deze avond over de gehele wedstrijd gezien de betere ploeg en laat het de winst niet meer uit handen glippen. De thuisploeg wist in de slotfase nog wel dichterbij te komen maar HKC kon steeds op de juiste momenten meescoren om DSC niet het echte geloof op een miraculeuze kentering te geven.
Een domper op de wedstrijd nog wel het uitvallen van DSC speler Daan van Montfort met een forse enkelblessure. In de eindfase werden bij HKC Annelies Kop en Jop Brouwer ingebracht om de overwinning over de streep te trekken. Net als de 8 basisspelers mogen deze invallers ook terugkijken op een uitstekende wedstrijd.
Op 23-26 fluiten de zeer goed leidende arbiters van der Lucht en Voskamp voor de laatste maal.

HKC spelers en publiek vierden na afloop in de zaal samen het eerste feestje van dit drieluik waarbij HKC een 1-0 voorsprong neemt.
Komende zaterdag om 18:30uur staat wedstrijd 2 op het programma in sporthal Het Dok.
De opdracht voor DSC is duidelijk. DSC moet winnen om een beslissend en derde duel af te dwingen. In de andere play-off serie nam Dalto een 1-0 voorsprong op TOP/IAA Fresh na een overtuigende 25-17 thuisoverwinning.
De uiteindelijke 2 winnaars van de series treffen elkaar op zaterdag 8 april in finale welke bij PKC in Papendrecht gespeeld zal gaan worden.

Doelpunten in de wedstrijd

Foto’s van de wedstrijd

📷Foto’s: Foto,s korfbal Herman