DSC dwingt HKC tot derde play-offduel

HKC is er in de thuiswedstrijd tegen DSC niet in geslaagd om tot een beslissing te komen in de kruisfinales van de Korfbal League 2. Door een 18-19 winst wisten de korfballers van DSC een beslissende pot uit het vuur te slepen. Met een doelpunt in de slotseconden besliste Maaike Roubos de wedstrijd in het nadeel van HKC.
Komende week volgt nu een derde duel. Inzet dinsdag in Eindhoven is een plaats in de finale op 8 april in Papendrecht.

Voorafgaand aan wedstrijd 2 van de kruisfinales, HKC won de eerste wedstrijd overtuigend, nam HKC samen met het publiek afscheid van Mabel Havelaar. Havelaar won in haar imposante carrière alles wat er te winnen en speelde de afgelopen vier seizoen voor HKC. Een zware knieblessure zorgt er helaas voor dat Mabel Havelaar afscheid moest nemen van het korfbal.

DSC had behoorlijk gesleuteld aan de startopstelling ten opzichte van een week eerder in Eindhoven. Een duidelijk tactisch plan moest DSC helpen om de stand weer gelijk trekken.
Verdedigend zorgde DSC met dit plan voor veel druk en het aantal gewonnen rebounds lag bij DSC ook beduidend hoger. Topaanvalster Maaike Roubos begon vanaf de bank maar werd al voor het eerste fluitsignaal ingebracht om zo directe tegenstand van Fenna Zwang te ontlopen.

Het initiatief in het duel lag vanaf het begin van het duel bij DSC en nam steeds de voorsprong in de wedstrijd. HKC zelf scoorde pas haar eerste doelpunt na ruim 10 gespeelde minuten.
Met een scoringspercentage wat onder de 10% lag wist HKC de eerste helft slechts 6 keer tot scoren te komen uit ruim 60 doelpogingen. Cijfers die te laag zijn om aanspraak te maken op een overwinning. Waar HKC sprankelde in het eerste duel in Eindhoven verliep het aanvalsspel mede door de tactiek van DSC veel stroever.
Ondanks een zwakke eerste helft was met een 6-8 ruststand voor HKC nog alles mogelijk. Dat het spel in de tweede helft dan wel beter moest was duidelijk.

Verslag gaat door onder de foto’s

In de tweede helft kon HKC, nadat DSC eerst uit wist te lopen naar een marge van 5 doelpunten verschil, na tactische omzettingen weer helemaal terug te komen in het duel. Scorende hoofdrollen voor Veerle Havelaar en Mark Klop.
Tegenstander DSC kon deze terugkomst van HKC in het duel zich zeker ook aanrekenen door het niet eerder beslissen van de wedstrijd.
Op 18-18 had HKC in de slotminuut als eerste het initiatief om de tegenstander pijn te doen. Dit moest overigens gebeuren zonder Mark Klop welke in verband met herhaaldelijk commentaar op de leiding met een groene kaart vanaf de bank moest toekijken. Doelpogingen van Sanne Langendoen en Jiske van Brenk troffen helaas geen doel. Aan de andere kant was het Maaike Roubos die het duel met een rake doorbraak in het voordeel van DSC wist te beslissen.

Dinsdagavond om 20:30uur zal het derde en beslissende duel in de kruisfinales van de Korfbal League 2 gespeeld worden.
De winnaar van deze wedstrijd speelt zaterdagavond de finale van de KL2 in Papendrecht tegen Dalto wat opnieuw met TOP uit Sassenheim af wist te rekenen.

Foto’s van de wedstrijd

📷Foto’s: Foto,s korfbal Herman