HKC stelt met overwinning op AW.DTV plaats voor play-offs veilig

Met een 33-25 overwinning op AW.DTV heeft HKC een plaats in de play-offs van de KL2 veilig gesteld. Een overwinning welke door de tegenstander zeker niet cadeau werd gedaan.
In een mooie wedstrijd met een hoge amusementswaarde en opnieuw een fantastisch publiek moest HKC vol aan de bak. Mede door een in de 1e helft ontketende Mark Klop wist HKC uiteindelijk een duidelijke overwinning binnen te slepen.

HKC begon op poleposition voor de nog 2 beschikbare plekken voor deze play-offs. Samen met TOP IAA Fresh en Oost Arnhem streed HKC voor deze 2 resterende plaatsen. Minimaal 1 punt was voor HKC voldoende om als derde in de competitie te eindigen.
Tegenstander AW.DTV was al uitgespeeld maar liet het deze wedstrijd absoluut niet lopen. In een fijne ambiance lieten de Amsterdammers het beste van hun kunnen zien. De openingstreffer dan ook voor de bezoekers. Na de gelijkmaker nam AW.DTV direct het initiatief en nam het tot 4 doelpunten afstand van HKC.
HKC moest in de achtervolging en wist op 7-7 via de laatste weken in grootse vorm verkerende Eliza Roest weer op een gelijke stand te komen. De uitdrukking “erop en erover” was hierna zeker niet van toepassing. Integendeel, AW.DTV nam opnieuw het initiatief wat op 9-13 tot de 1e time-out van de wedstrijd volgde.
Een time-out met resultaat want na 4 HKC doelpunten op rij was de stand weer in evenwicht. Op 15-14 de eerste voorsprong van de wedstrijd voor HKC via een raak afstandschot van Mark Klop. Klop leek de 1e helft niet te kunnen missen en uitstekend ondersteund door zijn vakgenoten kwam hij in deel 1 tot maar liefst 8 doelpunten.
Na de 15-14 voorsprong bleef HKC het initiatief houden en kon de stand gestaag uitgebouwd worden tot een 19-16 ruststand. In totaal dus 35 doelpunten in 25 minuten korfbal met voor beide ploegen hoge percentages.

Verslag gaat door onder de foto’s

Ook de start van de 2e helft in het voordeel van AW.DTV. De eerste 2 doelpunten voor de bezoekers waarmee de achterstand werd teruggebracht tot 19-18. Het eerste HKC doelpunt van deel twee uit handen van Veerle Havelaar. Waar Mark Klop de eerste helft de meeste wapenfeiten in dit vak kon noteren nam Havelaar deze rol in deel 2 uitstekend over. AW.DTV probeerde ook in de tweede helft HKC zo goed als mogelijk weerstand te bieden maar kon niet voorkomen dat HKC steeds iets verder weg wist te lopen.
HKC was individueel en als team net iets sterker dan de opponent. Een gefrustreerde Ilona van den Berg ontving, op het moment dat de wedstrijd al was gespeeld, nog een groene kaart voor commentaar op de leiding. Dit toch tekenend voor de winnaarsmentaliteit van de ploeg uit Amsterdam in een verder zeer sportief onderling duel.
Invaller Jop Brouwer liet in de slotfase nog een aantal hoogstandjes zien en kon ook zijn naam op het scoreformulier noteren. Op 33-25 klonk het laatste fluitsignaal nadat 4 seconden voor het einde eerst confettislingers van de vloer verwijderd moesten worden. Een overtuigende en mooie overwinning voor HKC.

Met deze overwinning heeft HKC een plaats in de play-offs veilig gesteld. In deze play-offs volgt een best of three tegen DSC uit Eindhoven.
De eerste wedstrijd aanstaande zaterdagavond om 19:00uur bij DSC. De return volgt een week later in sporthal Het Dok met een aanvangstijd van 18:30uur.
De winnaar van deze play-offs plaatst zich voor de finale van de KL2 op zaterdag 8 april in Papendrecht.
Hopelijk volgen voor HKC nog mooie slotweken van dit zaalseizoen.

Doelpunten in de wedstrijd

Foto’s van de wedstrijd

📷Foto’s: Foto,s korfbal Herman