HKC moet pas op de plaats maken

In de eerste thuiswedstrijd van 2018 heeft HKC de punten niet in eigen huis kunnen houden. In een wedstrijd die het predicaat “meer spannend dan fraai” verdiende, gaf HKC in de slotfase wederom het initiatief uit handen en het Middelburgse Swift incasseerde dankbaar beide punten.
Bij HKC lijkt Annelies Kop zich ook langdurig bij de al lange tijd geblesseerden Esther de Groot en Stefan den Breejen te moeten voegen en voor haar in de plaats startte Annemiek van Run.

HKC startte niet scherp en in een ommezien keek de ploeg van John Spek en Raimond Nieuwenhuizen tegen een 0-3 achterstand aan. Het publiek in de weer volle sporthal Het Dok werd er letterlijk stil van. Dat weerhield het Hardinxveldse team er niet van, aan de hand van de goed spelende Tjeerd Gort, snel in de wedstrijd terug te komen en na tien minuten stond er weer een gelijke stand op het bord: 4-4. Daarna hadden de ploegen hun kruit voorlopig wel verschoten en in de volgende fase werd er spaarzaam om en om gescoord tot 7-7 met nog vijf minuten te spelen in de eerste helft. In de eindfase van die eerste helft brachten Mark Klop, Annemiek van Run en John den Dunnen de Novafrontploeg op een 10-7 voorsprong, waarmee de kleedkamer werd opgezocht.

In de eerst vijf minuten na rust consolideerde HKC haar voorsprong tot 12-9, maar daarna hadden de Zeeuwen slechts drie aanvallen nodig om de teams weer naast elkaar te brengen: 12-12. Toen ontspon zich het meest interessante deel van het duel. Eerst liep HKC door Lotte Scherstra en John den Dunnen weer uit naar 14-12, maar Swift haakte weer aan en om en om scorend, met HKC steeds aan de leiding bleef lang onduidelijk wie aan het langste eind zou gaan trekken, als er al een winnaar uit dit duel zou komen. Zo duurde het tot zes minuten voor tijd dat Swift op gelijke voet kwam, maar daarna namen zij ook direct het heft in handen. Van afstand en uit een doorloopbal namen zij een 18-20 voorsprong en ondanks dat er nog bijna drie minuten was te spelen, ging HKC te onnauwkeurig te werk om nog productief te kunnen zijn. Wederom moest HKC toezien dat de tegenstander in de ultieme fase van de wedstrijd de regie had, wat dit keer verlies tot gevolg had.

Door deze nederlaag en het gelijkspel in de onderlinge confrontatie tussen SDO en GKV staat HKC nu twee punten achter deze beide koplopers en één punt achter Swift. In ieder geval spanning te over voor de tweede competitiehelft.

Voor HKC scoorden: John den Dunnen en Mark Klop (ieder 4), Tjeerd Gort (3). Annemiek van Run en Rianne Swets (ieder 2) en Kelly de Bruin, Lotte Scherstra en Niels Deventer (ieder 1).

(Foto: Sharon Advocaat)

A.s. zaterdag speelt wederom in Het Dok, dan tegen laagvlieger Rust Roest uit Eindhoven. Een wedstrijd die gewonnen moet worden om zicht op de bovenste plaatsen te blijven houden. Aan vang 16.45 uur. Deze wedstrijd wordt voorafgegaan door de strijd tussen de reserves van HKC en Rust Roest, waarbij HKC haar fraaie tweede plaats wil verstevigen.

Doelpunten HKC in de wedstrijd

Foto’s van de wedstrijd