HKC pakt belangrijke punten tegen Rust Roest

Op voorhand was bekend dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden in het Dok tegen Rust Roest uit Eindhoven. Uit was er in de tweede helft pas afstand genomen van deze lastige ploeg, die het over het algemeen iedere tegenstander lastig weet te maken en ook over een paar prima puntspelers beschikt.Bij HKC werd de plek van de geblesseerde Annelies Kop wederom ingenomen door Annemieke van Run, die ook weer de taak kreeg om een puntspeler van Rust Roest uit te schakelen en dat met verve deed en prima overeind bleef.

De Novafront-formatie wist ook dat winst aanhaken zou betekenen en bij verlies dat het weer rekening met de onderste regionen zou moeten houden. HKC startte echter erg sterk en het was de watervlugge Mark Klop die met een mooie doorloopbal de 1-0 voor HKC aantekende. Rust Roest antwoordde op dezelfde manier aan de andere kant en vanaf dat moment ontvouwde zich een kat en muis spel waarbij HKC constant de boventoon voerde en middels een mooie doorloopbal van Lotte Scherstra het gat naar 6-4 wist te brengen. HKC was duidelijk de betere van de twee, maar wist dat nog niet echt om te zetten. Tot vlak voor rust toen een weer zuivere Kelly de Bruin en Jaïr Korf de Gidts de stand naar 12-8 wisten te trekken. Uiteindelijk ging HKC met een 14-11 voorsprong rusten.

Het begin van de tweede helft was eigenlijk een zelfde beeld als van de eerste helft. HKC wist langzamerhand meer afstand te nemen en Rust Roest zag de bui al hangen. HKC ging de taken beter uitvoeren en ook verdedigend liet men weinig steken vallen. De wedstrijd doofde wat qua spectaculaire acties, maar HKC kwam nooit in gevaar en won uiteindelijk ruim met 26-19. Een nette degelijke overwinning dus voor HKC.

Volgende week wacht weer een zeer belangrijke wedstrijd, om zicht te houden op de koppositie moet er gewonnen worden en wacht de lastige uitwedstrijd bij Oranje Wit in Dordrecht, aanvang 19:30 uur.

Scores HKC:
Mark Klop 8, Kelly de Bruin 5, Tjeerd Gort 4, Jaïr Korf de Gidts 3, Rianne Swets 2, John den Dunnen 1, Niels Deventer 1, Lotte Scherstra 1, Annemieke van Run 1

Doelpunten HKC in de wedstrijd