HKC moet Antilopen punt toestaan

Na de enerverende thuiswinst tegen SDO-Kamerik reisde HKC afgelopen zaterdag af naar Leusden om daar Antilopen te bekampen. Een ploeg die tot dan nog maar twee punten had verzameld, maar door HKC toch als lastige tegenstander werd bestempeld. Dat bleek tijdens de wedstrijd des te meer en ondanks dat er volop mogelijkheden voor de volle winst waren, moesten de Hardinxvelders toch genoegen nemen met één punt. Bij HKC begon de licht geblesseerde John den Dunnen op de bank.

Het begin was voor de thuisploeg dat snel een 2-0 voorsprong pakte en na 3-1 lukte het HKC om de bordjes te verhangen en een voorsprong van 3-4 te nemen. In die fase waren beide ploegen trefzeker en na 10 minuten spelen stond er al een 8-9 stand op het bord. Voor HKC kwam het gevaar daarbij vooral van de dames. Annelies Kop en Lotte Scherstra zorgden voor de nodige wapenfeiten. Ondanks die productieve fase oogde het spel van HKC gehaaster dan in de vorige wedstrijden. Het publiek zat meerdere keren te wachten op het uitlopen naar een grotere voorsprong door HKC, maar de ploeg van John Spek slaagde er toch niet in om een ruimere marge tot stand te brengen. Hierdoor groeide ook het vertrouwen bij Antilopen en zij zorgden er dan ook voor in de slipstream van HKC te blijven. Kort voor rust kwam John den Dunnen even in de ploeg bij HKC om rust maar ook lengte in het team te brengen. Net voor rust pakte HKC een voorsprong van twee punten: 16-18 en het talrijke HKC-publiek had toch hoop in een goede afloop.

Direct na rust leek die hoop gerechtvaardigd, want na een snelle treffer van de thuisploeg nam HKC hert heft in handen en kreeg het nadrukkelijk het beste van het spel. De Novafrontploeg liep uit naar een voorsprong van drie en later zelfs vier punten o.a. door een trefzekere Kelly de Bruin, maar de zwart-witten konden toch niet voorkomen dat Antilopen toch weer terugkwam in de wedstrijd. Onnodige plaatsfouten waren daar debet aan en weer sloop er onrust in het spel van HKC. Aanvallen werden te snel afgerond om succesvol te kunnen zijn. HKC moest toezien dat Antilopen dichterbij kroop, het thuispubliek in sporthal De Korf ging weer achter haar ploeg staan en zij zagen dat de kloof langzamerhand gedicht werd. Scheidsrechter Remon Landwier (die zonder assistent optrad) floot een prima wedstrijd, maar floot consequent niet voor verdedigd, dus ook niet bij de verdedigde doorbraak waarmee Antilopen de eindstand op 26-26 bepaalde. HKC zeurde daar niet over, want het wist dat het in de wedstrijd voldoende mogelijkheden had gehad om de wedstrijd in een eerder stadium in haar voordeel te beslissen.

HKC is vanwege het Kerstreces tot vrij van competitieverplichtingen tot 6 januari en kan als debutant in de Overgangsklasse met negen punten uit zes wedstrijden op een uitstekend competitiebegin terugkijken. Op 6 januari speelt HKC thuis in Het Dok tegen het Middelburgse Swift, wat dan weer een kraker lijkt te worden.

Doelpunten HKC in de wedstrijd

Foto’s van de wedstrijd