HKC laat Vitesse ontsnappen

In de laatste zaalwedstrijd van het seizoen 2011-2012 stonden er voor HKC geen belangen meer op het spel, maar voor tegenstander Vitesse des te meer. Dat was ook te merken aan de publieke belangstelling, want de Barendrechtse sporthal Riederpoort was tot de nok toe gevuld om de thuisploeg aan te moedigen om het eersteklasserschap veilig te stellen. Met name Vitesse werd hier extra door gemotiveerd en na een gelijk opgaande eerste helft, waarin HKC lange tijd het initiatief had, sloeg Vitesse in de tweede helft haar slag en wist met een ruime 19-13 overwinning degradatie af te wenden.

Moment in de wedstrijd Vitesse 1 - HKC 1Na enkele minuten van aftasten opende HKC de score, welke met een tegentreffer werd beantwoord, maar daarna zorgde Emiel Deventer er met een dubbelscore voor dat de Hardinxvelders afstand namen. HKC acteerde ook beter, zette de aanvallen ook ruimer op dan de thuisploeg en wist over meerdere schijven af te ronden. HKC bleef de eerste helft op voorsprong tot enkele minuten voor rust. Vitesse wist voornamelijk via haar twee jonge gevaarlijke schutters langszij te komen en op slag van rust zelfs een 8-7 voorsprong te nemen.

Het kon in de tweede helft dus alle kanten op en het Vitesse-publiek was er nog niet gerust op. De thuisploeg bleek direct na de thee wel resoluut, want genoemde schutters vormden een plaag voor de HKC-verdediging en lieten Vitesse uitlopen naar 11-7. HKC kwam weer terug, onder andere door twee goals van Esther de Groot, tot 11-10. Bij HKC moest aanvoerder Francis Tromp met een enkelblessure vervangen worden door Suzan de Boon, die dat goed oppakte. Dat kon echter niet verhinderen dat Vitesse met doelpunten voornamelijk van afstand de voorsprong vergrootte en het besef kreeg dat klassebehoud binnen bereik was. Het gaf de Barendrechters vleugels en HKC geloofde het verder wel. Met een 19-13 eindstand haalde Vitesse de broodnodige punten binnen en werd door HKC in deze wedstrijd nog maar eens de grote wisselvalligheid van dit seizoen ge√ętaleerd. Door HKC werd een derde positie in de eindrangschikking bereikt en de BMN-ploeg realiseert zich dat een hogere plek er best wel in had gezeten, maar dat een slechte competitiestart dit onmogelijk had gemaakt.

Fotoverslag

Op de fotopagina zijn ook de foto’s van de wedstrijd Vitesse 2 – HKC 2 te vinden.

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie” picasaAlbum=”20120310Vitesse1HKC1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}

Foto’s: A. Verschoor