HKC A1 zonder beleving naar nederlaag in laatste zaalwedstrijd: 13-5

Na de geweldige partij van vorige week tegen kampioen KCR wachtte in de laatste speelronde de tweede confrontatie tegen buur Vriendenschaar. Waar in de heenwedstrijd de vonken nog vanaf spatten en er met ziel en zaligheid werd gespeeld, ontbrak nu elke vorm van beleving en stond er aan het einde van de wedstrijd een beschamende 13-5 op het scorebord. Na een ruststand van 5-4 in het voordeel van de buur, liet HKC het in de tweede helft volledig lopen. Zelfs tegenstander en eeuwig rivaal Vriendenschaar kon A1 niet motiveren tot een extra inspanning. Zo komt er een einde aan een toch wel mooi zaalseizoen, waar A1 als collectief mooie wedstrijden heeft laten zien en technisch, tactisch en mentaal is gegroeid. Maar ook mindere wedstrijden als vandaag moet je gebruiken als leermoment. Analyseren, constateren en concluderen moet uiteindelijk weer leiden tot verbetering.

In het kort nog even de wedstrijd:

Moment in de wedstrijd Vriendenschaar A1 -HKC A1Zaterdag staat de wedstrijd tegen buur Vriendenschaar op het programma. Vandaag moeten we het helaas zonder Eva doen en mag Chantal haar plaats innemen. Ondanks dat er geen belangen meer aan deze wedstrijd kleven, is vooraf iedereen het erover eens; we gaan vol voor de winst en een mooie afsluiting van het zaalseizoen. Hoe anders gaat het echter in het veld. Vanaf het beginsignaal is het duidelijk dat de toeschouwers vandaag geen spetterende partij korfbal krijgen voorgeschoteld. Het spel verloopt traag en dat geldt tevens voor het scoreverloop. Het is Vriendenschaar dat het initiatief heeft in de wedstrijd en dat de gehele wedstrijd vasthoudt zonder zich bovenmatig in te spannen. In de eerste helft weet HKC de score nog in balans te houden. De rust wordt bereikt met een stand van 5-4 in het voordeel van de Sluiswegploeg. Na de rust is A1 niet meer bij machte het de tegenstander moeilijk te maken en scoort nog slechts eenmaal. Vriendenschaar zet daar acht treffers tegenover en pakt dik verdiend de twee punten.

Vanaf a.s. maandag gaan we weer naar buiten en start de voorbereiding van de tweede helft van de veldcompetitie. Er staan voorlopig vier oefenwedstrijden geprogrammeerd, om op 31 maart op scherp te staan. In de eerste wedstrijd komt koploper Oranje Wit A1 naar Boven-Hardinxveld. Zij staan twee punten voor op HKC en een goed resultaat is dus belangrijk om mee te blijven doen voor de titel. De heenwedstrijd was voor Oranje Wit, in de zaal won HKC thuis en ging de uitwedstrijd nipt verloren. De ploegen zijn dus aan elkaar gewaagd en ik verwacht dan ook een spannende pot korfbal.

 

Overige uitslagen:

KCR A1 Oranje Wit A1 18 – 13
Maasluis A1 Nieuwerkerk A2 15 – 7
DeetosSnel/Volhuis A2 IJsselvogels A1 8 – 14
Maasluis A1 IJsselvogels A1 11 – 13

Eindstand:

KCR A1 14 26
Vriendenschaar A1 14 21
Oranje Wit A1 14 19
HKC A1 14 16
IJsselvogels A1 14 15
DeetosSnel/Volhuis A2 14 9
Maasluis A1 14 6
Nieuwerkerk A2 14 0

Fotoverslag

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie.junioren” picasaAlbum=”20120310VriendenschaarA1HKCA1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}

Foto’s: M. de Rooij