HKC B1 maakt geen misstap tegen SDO B1 en wordt kampioen!

Voor de B1 stond hun kampioenswedstrijd op het programma tegen SDO uit Veldhoven.. Na de winst van vorige week op KCR hadden we het kampioenschap voor het grijpen. We konden ons geen misstap veroorloven want dan zou er een 3-kamp plaatsvinden. SDO deed er natuurlijk alles aan om het ons lastig te maken maar uit eindelijk deed de B1 wat van hun verwacht werd en dat was winnen met 6-11. Dat betekent kampioen, promotie naar de hoofdklasse ( nieuwe regel, je hoeft niet meer bij de eerste 5 te eindigen op het NK !!) en een NK spelen op 24 maart bij DeetosSnel/Volhuis.

Rond kwart over 11 vertrokken we met een grote groep richting Veldhoven, 4 reserves uit de C1 die welke week maar weer aanwezig zijn om bij ons reserf te zitten! ( en vandaag zelfs hun eigen wedstrijd op hadden gezegd, voor de kampioenswedstrijd van de B1 !! ) de coaches spelers en een aantal supporters. Rond kwart over 12 kwamen we aan in Veldhoven, en gingen we de mooie locatie vast een beetje verkennen. De wedstrijd voor ons was vrij vroeg afgelopen en daardoor was de voorbereiding een beetje anders dan normaal. Met nog een kwartier om in te schieten en warm te lopen waren we klaar voor de kampioenswedstrijd van het zaalseizoen 2011/2012!!

Moment in de wedstrijd SDO(V) B1 - HKC B1Het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter van NKV klonk en het was meteen duidelijk dat het een lastige middag ging worden. SDO begon met een hoog bal tempo wat ze deze wedstrijd nooit vol konden houden. Wel leverde het direct gevaar op, met verschillende kansen wist SDO niet te scoren. Wij speelde ook verzorgde aanvallen en hadden onder de rebound duidelijke overwicht. Daardoor kon Aron de score openen door een schot 0-1. Helaas door een fout van de verdediging bracht SDO vrij snel de stand weer gelijk, 1-1. Stan reageerde weer direct door een ver afstand schot bracht hij weer een voorsprong op het scorebord, 1-2. Door een strafworp maakte SDO weer gelijk, 2-2. Toen sloegen we even een gaatje, de 2-3 kwam op naam van Ingeborg door een zuiver schot. De 2-4 kwam op naam van Tamara door een korte kans achter de korf. En de 2-5 kwam op het scorebord door Stefan. HKC kreeg toen nog een strafworp mee maar deze werd gemist door Anieke, Anieke herstelde vrij snel haar fout door een mooie aanval wist Anieke een korte kans te benutten en bracht een verschil van 4 punten op het scorebord, 2-6. Een goede fase van de wedstrijd! Toch moest HKC weer een doelpunt van SDO onder ogen zien. De 3 doelpunten die tot nu toe door waren gelaten waren 3 fouten aan de kant van HKC. Verdedigend konden er dingen beter deze wedstrijd! Ook gaf de scheidsrechter van NKV nog een cadeautje aan SDO en daar wist SDO wel raad mee en bracht het verschil weer op 2, 4-6. Met deze stand bezochten we ook de kleedkamers.

In de rust werden de verdedigende fouten besproken, en de 2e helft gingen we weer volle moed de zaal in!

Het was SDO dat opnieuw direct met gevaar kwam door een hoog bal tempo. SDO kreeg veel kansen maar wist deze niet te benutten, wij maakte veel persoonlijke fouten op dat moment. Ballen die verkeerd werden gegooid, schoten op het verkeerde moment. Maar na dat iedereen weer wakker was, bracht Anieke met een mooi afstand schot de 4-7 op het scorebord. SDO bracht verschil vrij snel daarna weer op 2 uit een doorloopbal, 5-7. Aron scoorde weer een loep zuiver schot en bracht het verschil weer op 3. In die tijd was HKC niet in staat om het verschil op 4 punten te brengen, ook al was het in die fase van de wedstrijd even wat beter dan SDO. SDO weet wel raad met de gemiste kansen en kruipt weer dichterbij naar 6-8. Opnieuw krijgt de B1 een strafworp maar deze wordt opnieuw gemist. Met nog 10 minuten op de klok moest er een groter verschil in doelpunten op het scorebord komen om niet het kampioenschap nog uit handen te geven. In het vak van Stefan werden duidelijke afspraken gemaakt, en daardoor kon Stan het verschil op 6-9 brengen. Het beslissende doelpunt viel dan ook niet veel daarna en Stefan bracht met een schot de 6-10 op het scorebord. Stiekem konden we toen al een feestje gaan vieren. Maar er werd nog even door gekorfbald. Stefan werd met 5 minuten op de klok nog gewisseld voor Frank. En de andere 3 reserves ( Manon, Pauline en Rico ) mochten ook nog even plaatsmaken voor Anieke, Jessica en Stan. Top dat deze reserves altijd aanwezig zijn! Aron bepaalde opnieuw met een schot de eindstand op een 6-11. En na het laatste fluitsignaal konden we de felicitaties in ontvangst nemen.

Moment in de wedstrijd SDO(V) B1 - HKC B1De B1 is kampioen, een knappe prestatie in deze lastige eerste klasse! Tot de laatste speel ronde waren 3 ploegen in de race om het kampioenschap maar had onze B1 het in eigen handen. Een seizoen met uitstekende wedstrijden, maar ook met wat mindere wedstrijden. Maar ook deze wedstrijden wisten we wel te winnen! Door deze knappe prestatie mag de B1 op 24 maart aantreden op het Nederlands Kampioenschap in Dordrecht. ( dichtbij hé? )

Verdere informatie over het NK zou in de loop van deze week nog volgen op de website. Maar 1 ding wilt de B1 heel graag duidelijk maken, alle mensen die er dit seizoen voor gezorgd hebben dat de B1 kampioen is geworden in de zaal ( reserves, supporters!!!!!, fotograven enz. ) BEDANKT !!! En we hopen jullie op 24 maart nog 1 maal in de zaal te zien in Dordrecht.

De B1-ers!

 

De poule-indelingen voor het NK voor B-aspiranten 1e klasse zijn: (bron KampioenschapvanNederland.nl)

Poule A Poule B
Hoogkerk B1 Reehorst B1
KOAG B1 HKC B1
Dindoa B1 / Exakwa B1 IJsselvogels B1
Valto B1 Apollo B1

Meer informatie (onder meer het programma) is te lezen op de site van DeetosSnel (NK pagina DeetosSnel)

 

Fotoverslag

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie.aspiranten” picasaAlbum=”20120310SDOVB1HKCB1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}

Foto’s: A. Verschoor