HKC ontneemt Futura titelkansen

De thuiswedstrijd voor HKC tegen Futura betekende voor HKC de laatste wedstrijd voor eigen publiek in deze zaalcompetitie, waarbij voor HKC geen belangen meer in het geding waren. Voor de bezoekers stond er echter wel spanning op, omdat bij een overwinning haar titelkansen gaaf zouden blijven en ook bij een gelijkspel zouden de kansen op een kampioenschap nog niet helemaal verspeeld zijn.

HKC wilde tegen de nummer twee van de ranglijst toch laten zien dat zij niet onder hoeft te doen voor de beide boven haar geplaatste ploegen op de ranglijst, maar dat een slecht competitiebegin de oorzaak is dat HKC zich niet meer in de strijd om de titel kan mengen.

Moment in de wedstrijd HKC 1 - Futura 1De start voor HKC was voortvarend en al snel stond er een 3-0 voorsprong op het bord. Futura had blijkbaar toch last van de nodige spanning en dat uitte zich al vrij snel in een gele kaart voor een Futura speler en later nog voor een begeleider. Korfballend zochten de Hagenaars het veelal in doorbraakpogingen, welke HKC eenvoudig wist te pareren. De Hardinxvelders zetten de tegenstander wel met gevarieerd spel onder druk en wist gestaag uit te lopen naar een 8-3 stand bij rust. Na rust ging HKC in eerste instantie op dezelfde voet verder, maar Futura ging haar spel toch verleggen en ging nu ook de korf van afstand onder vuur nemen. Daarmee waren ze succesvol en kropen dan ook dichterbij en ruim tien minuten voor tijd was de voorsprong voor HKC geslonken tot 12-11. HKC richtte zich echter weer op, wist het spel van de eerste helft te hervinden en bracht Futura met een snelle dubbelscore de genadeslag toe. De bezoekers praatten zichzelf verder uit de wedstrijd en moesten dat nog met een derde gele kaart bekopen. HKC trok zich daar niets van aan en wist in na een sterke slotfase de eindstand op 17-12 te bepalen. Een knappe overwinning in een sterke wedstrijd ,waarin HKC bijna de gehele wedstrijd de betere partij was en Futura geen moment de illusie heeft gegeven dat zij punten uit De Wielewaal mee kon nemen. Met deze zege bewees HKC koploper EKVA uit Almere een dienst. Zij kwamen zelf niet binnen de lijnen, maar werden door de Hardinxveldse zege op Futura kampioen en promoveren naar de Overgangsklasse.

A.s. zaterdag speelt HKC de laatste zaalwedstrijd in Barendrecht tegen Vitesse, welke ploeg de punten nog nodig heeft in haar strijd tegen degradatie. De wedstrijd in sporthal Riederpoort begint om 19.15 uur.

Fotoverslag

Op de fotopagina zijn ook de foto’s van de wedstrijd HKC 2 – Rust Roest 2 te vinden.

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie” picasaAlbum=”20120303HKC1Futura1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}

Foto’s: A. Verschoor