HKC wint niet van Trekvogels B1 (herzien)

Na het NK van vorige week in Dordrecht, waar alles niet zo ging zoals we het hadden gehoopt. Was het taak voor de B1 om de goede vorm weer terug te vinden, en daar hadden ze een week de taak voor gehad. Dan stond er een wedstrijd tegen het altijd lastige Trekvogels op het programma. Het lijkt erop dat het in deze poule tussen deze 2 ploegen gaat, en daarom was dit meteen een belangrijke wedstrijd voor de B1!

De B1 vertrok om half 9 richting Rotterdam. Rond 9 uur kwamen we aan het op complex van Trekvogels. Nadat we ons hadden omgekleed in de wat donkere kleedkamers stonden we lekker in de kou in te schieten. Vorige week stonden we nog met muziek en een heerlijke sfeer in de zaal te korfballen. Toch wel even wennen dat veld voor iedereen! De tijd verstreek en na de bespreking stond de aangewezen scheidsrechter van Albatros nog steeds niet op het veld. De coach van Trekvogels riep ons bij elkaar. Doordat de aangewezen scheidrechter dus ontbrak, gingen we mee akkoord dat hij de wedstrijd zou gaan fluiten.

En daar gingen we dan, het was Frank die het eerste kwartier in de basis begon voor Stefan. En ook was er een vakwissel tussen Ingeborg en Jessica. We begonnen dus in de aanval met: Aron, Twan, Tamara en Jessica. Verdedigend begonnen we met; Stan, Frank, Anieke, Ingeborg. Het was Trekvogels dat in de beginfase beter speelde. En daardoor snel op 2-0 kwam. Zo ging het heel de eerste helft door. De eerste helft was niet best. En daarom kwamen we bij rust tot een stand van 6-3. Ondertussen was Stefan het veld ingekomen voor Frank.

In de rust werd alles even duidelijk besproken. De 2e helft meteen gas geven! En dan was alles nog mogelijk, hier waren we het mee eens, en zo waren we er klaar voor!

De 2e helft verliep zoals we wilde, door een strafworp van Tamara. En een doelpunt van Stefan & Stan werd er alweer vrij snel een gelijke stand bereikt. Zo werd er om en om gescoord, tot een stand van 11-9. Vervolgens kreeg Trekvogels opnieuw een strafworp. Daarna verliep de wedstrijd niet erg soepel; Trekvogels kon op voorsprong blijven door enkele strafworpen. En zo verloren we deze wedstrijd met 12-10. Voor een deel omdat wij zelf niet goed speelden!.

Is het nou het teleurstellende resultaat van na het NK? We moeten er gewoon met z’n allen er weer voor gaan. De enige manier om over het teleurstellende resultaat heen te stappen is op het veld weer naar het NK te gaan! En daar een beter resultaat te scoren. We moeten hier dan ook echt naar toe gaan werken! En volgende week weer met volle moed en alle neuzen dezelfde kant op, op het veld staan! En dat begint om 10.45 uur thuis tegen KCR B2!

Tot zaterdag!