HKC geeft ACKC geen kans

De wedstrijd tegen naaste belager ACKC was voor HKC een nieuwe toets om te meten hoe de krachtsverhoudingen in de tweede klasse precies liggen. Bovendien had de ontmoeting met de streekgenoot een extra dimensie omdat bij de ploeg uit Almkerk de voormalig trainer-coach van HKC, Dick van Houwelingen, aan het roer staat. Van Houwelingen had HKC de afgelopen weken nog enkele keren geobserveerd om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op dit duel. Bij HKC startte Tomas aan de Wiel in de basis als vervanger voor de geblesseerde Hicham Maachi.

HKC kwam goed uit de startblokken en in de eerste minuut was het Kees Baks die de BMN-ploeg op voorsprong bracht. HKC hield direct veel druk op de tegenstander, speelde lange aanvallen en dat resulteerde na 5 minuten in een 2-0 stand door een verre score van Stefan de Groot. Ook het tweede aanvalsvak bleef druk op de ketel houden en na een afstandsschot van captain Emiel Deventer en een fraaie doorloopbal van Miranda Rijnhout stond er na 9 minuten spelen een riante 4-0 voorsprong voor de ploeg van Johan van Barneveldt op het bord.

Moment in de wedstrijd HKC 1 - ACKC 1

Na deze voorspoedige opening maakte HKC de fout in een lager tempo te gaan spelen, waardoor ACKC terug kon komen in de wedstrijd. De Hardinxvelders gingen wat slordiger spelen en het lukte de bezoekers om de achterstand terug te brengen naar 4-3. Het duurde tot de 30e minuut voordat de prima spelende Tomas aan de Wiel na een fraai uitgespeelde aanval de score naar 5-3 tilde. Nadat Stefan de Groot uit een doorbraak voor 6-3 zorgde was het toch weer ACKC dat dichterbij kroop en op 6-5 wist te komen. Miranda Rijnhout zorgde er wederom met een doorloopbal voor dat de ploegen met een 7-5 stand de rust ingingen.

De talrijke toeschouwers gingen er voor de tweede helft eens goed voor zitten omdat een spannende tweede helft in het verschiet leek. HKC dacht daar blijkbaar anders over en vanaf het eerste fluitsignaal in de tweede helft draaide het de duimschroeven bij de tegenstander aan. Een korte kans van Esther de Groot betekende snel 8-5 en Kees Baks zorgde van afstand voor een nog ruimere marge. Emiel Deventer, van afstand, en Miranda Rijnhout uit een vrije bal tekenden vervolgens in de 8e minuut na rust voor een 11-5 score. HKC had hiermee duidelijk een beslissend gat geslagen en in tegenstelling tot de eerste helft hield men nu wel nadrukkelijk grip op de wedstrijd. Men gaf ACKC geen gelegenheid meer om terug te kunnen komen in de wedstrijd. Na de 12-5 van Ester de Groot was het ACKC dat pas in de 14e minuut haar eerste treffer van de tweede helft wist te produceren. Van afstand zorgde Tomas aan de Wiel voor 13-6, waarna Emiel Deventer vanaf de stip voor 14-6 zorgde. Nadat zowel strafworpen door ACKC als HKC (Marrielle de Waal) werden benut nam HKC met nog 10 minuten te spelen bij een 15-7 stand duidelijk gas terug. Bij HKC werden Kees Baks en Esther de Groot nog vervangen door Lars Bras en Suzan Deventer, maar de wedstrijd was in feite gespeeld en het waren de bezoekers die er in slaagden om met twee treffers de eindstand op 15-9 te bepalen.

Voor HKC betekende het een duidelijke overwinning op haar eerste achtervolger en met deze vierde zege op rij maakte de ploeg uit Boven-Hardinxveld haar titelaspiraties wederom waar.

A.s. zaterdag staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma. Het voor HKC onbekende Zwaluwen uit Zevenaar komt dan op bezoek en ondanks het feit dat deze ploeg in de tweede helft van de ranglijst is geklasseerd, doet HKC er goed aan deze ploeg niet te onderschatten.

Scores van HKC tegen ACKC kwamen van:
Miranda Rijnhout en Emiel Deventer (ieder 3), Kees Baks, Esther de Groot, Stefan de Groot en Tomas aan de Wiel (ieder 2) en Marielle de Waal (1).

Fotoverslag

{oziogallery 816}

{youtubegalleryid=5,1}