HKC B1 herpakt zich in tweede bedrijf tegen RWA

Dit seizoen staat er een flink verjongd en vernieuwd B1 op het veld onder leiding van eveneens een nieuwe trainer/coach Rinke Hoekstra. Het is dus een grote uitdaging om zowel op het veld als in de zaal in de hoofdklasse uit te komen.

De start van het seizoen was prima. Winst tegen Rust Roest B1 in een weliswaar niet al te hoogstaande wedstrijd, maar de twee punten bleven in Hardinxveld. Enkele dagen later in een midweekse competietieronde was PKC B1 de tegenstander en daarin werd duidelijk dat onze B1 nog een maatje te klein was. HKC kwam met name scorend tekort en waar ook de doelpuntenmachine van PKC niet echt op dreef was eindigde de wedstrijd in een 8-1 nederlaag.

In de uitwedstrijd tegen KCR B1 had HKC lange tijd de beste papieren en tot ver in de tweede helft ook de voorsprong. In de laatste fase ging het echter mis en werd de 3-1 voorsprong verspeeld en was de tweede nederlaag een feit; het werd 4-3 voor de Ridderkerkse combinatieploeg.

Afgelopen zaterdag moest de B1 aantreden tegen de Rood-wit gestreepten uit Rhoon, RWA B1. Deze ploeg had eenmaal gelijkgespeeld en stond met 1 punt onder HKC. Er zouden dus kansen moeten zijn in dit duel om de punten op Boven-Hardinxveld te houden. Het liep echter in de eerste helft volledig anders. HKC opende de score en snel daarna viel de gelijkmaker. Nog eenmaal kwam de B1 op voorsprong en daarna was RWA op alle fronten de heersende partij. Zowel aanvallend als verdedigend heerste de formatie uit Rhoon. Er werd goed gebruik gemaakt van het surplus aan lengte en de korf werd makkelijk gevonden. Aan de andere kant waren het veelal éénschotsaanvallen en vooral in de passing ging het regelmatig mis. RWA liep gemakkelijk uit naar een ruststand van 9-4 en het leek erop dat zij vrij eenvoudig met de twee punten in de pocket zouden vertrekken richting huis.

Het liep echter totaal anders. HKC leek als herboren uit de kleedkamer te komen en ging duidelijk voor een andere aanpak. Het was verfrissend te zien waartoe deze ploeg in staat is. Er werd gestreden voor elke bal en er werd ook gescoord. Langzamerhand kwam ook het geloof dat er wellicht toch wel wat te halen viel en aan de andere kant leek het kaarsje langzaam uit te gaan en slaagde RWA er niet meer in tot scoren te komen. Toen ook het publiek luidruchtig achter de ploeg ging staan werd het duidelijk. HKC ging voor de winst en dat moest en zou lukken!! Enkele minuten voor tijd was de gelijkmaker daar. Er was niet veel tijd meer, maar de ploeg ging uit alle macht op zoek naar die bevrijdende en dik verdiende winnende treffer. En die kwam er, kort voor tijd. En zo waren de twee punten na een zenuwslopende tweede helft absoluut verdiend voor onze B1 en staan zij na vier wedstrijden met even zoveel punten in de middenmoot.