HKC – DOT 27 – 11

In de aanloop naar het ten doel gestelde kampioenschap in de zaal, heeft de hoofdmacht van HKC een stevige overwinning geboekt. DOT dat zal gaan strijden voor lijfsbehoud in de 1ste klasse toonde wel degelijk inzet, maar was kansloos tegen het oppermachtige HKC.

AktieDe snelle 3 – 0 voorsprong werd al snel uitgebreid naar een 7 – 2 voorsprong. Het begin van de wedstrijd is hiermee toongevend geweest voor het verdere verloop van de wedstrijd, maar op de hoofdmacht van HKC nooit in de problemen is geweest. Met een voorsprong van 6 doelpunten verschil, namelijk 13 – 7 kon HKC met een goed gevoel de tweede helft starten.

Na enkele minuten gespeeld te hebben stond 14 – 8 op het scorebord, waarna HKC het gaspedaal dieper indrukte.Mede dankzij de trefzekere Niels Deventer (10 doelpunten) werd een voorsprong van 24 – 9 bereikt. Het beeld van de eerste 5 minuten van de wedstrijd is uiteindelijk het beeld geworden van de volledige wedstrijd, waarbij HKC duidelijk de betere bovenliggende hand had. De uiteindelijke overwinning van 27 – 11 is een goede opvolging op de collectieve wanprestatie van vorige week tegen Victum.

Hopelijk kan HKC deze lijn vasthouden in de komende weken, waarin het in een volgende wedstrijd moet worden opgenomen tegen KC Dordrecht.

Het tweede van HKC verloor in het laatste deel van de wedstrijd van een met scherp Dalto 3 uit Driebergen (20-28).

{5430413891436425377:800:600:2:true:true:white}