HKC wint van stug KC Dordrecht

Afgelopen zaterdag speelde HKC de uitwedstrijd tegen KC Dordrecht. Waar in de thuiswedstrijd nog gemakkelijk werd gewonnen, had de BMN formatie van coach Bram van Geffen het nu iets moeilijker. Toch stond HKC de hele wedstrijd voor en had KC Dordrecht nooit echt de mogelijkheid de punten in eigen huis te houden. Na een 10-11 ruststand werd een 18-20 eindstand bereikt.

HKC kwam de 1e helft goed uit de startblokken en door scores van Menno Bakker en Sandra de Boon stond er al snel een 0-2 stand op het scorebord. KC Dordrecht deed wat terug maar HKC kon door de zaterdag zuiver schietende Marlies Bommelje en John den Dunnen verder uitlopen. Gedurende de 1e helft scoorde HKC steeds op de juiste momenten de doelpunten (door onder andere scores van Arno den Breejen, Stephan de Boon en Astrid Fijnekam) en moest KC Dordrecht in de achtervolging on de aansluiting te vinden. Dit leek net voor rust te lukken, het was echter Astrid Fijnekam die de ruststand op 10-11 bepaalde.  

In de 2e helft nam HKC direct weer afstand van en leek de wedstrijd te willen beslissen. Toch was het steeds KC Dordrecht dat een antwoord had op de scores van John den Dunnen, Astrid Fijnekam en Menno Bakker. Aan het eind van de wedstrijd nam HKC door een dubbelscore van zowel Marlies Bommelje en Sandra de Boon weer een vierpunten afstand, KC Dordrecht sputterde nog even tegen maar het was Menno Bakker die aan alle twijfel een einde maakte. In de allerlaatste seconde kon KC Dordrecht nog scoren zodat er een 18-20 eindstand op het scorebord verscheen. Wederom een goede overwinning voor HKC dat zich nu kan opmaken voor de thuiswedstrijd tegen Ready waartegen in de uitwedstrijd nog werd verloren. Hopelijk komt u allen HKC aanmoedigen om hierop revanche te nemen.

Tot ziens in de Wielewaal!