Ruime uitzege voor HKC

Na een maand zonder competitie wedstrijden mocht HKC het opnemen tegen PSV uit Eindhoven. HKC is op jacht naar de koppositie en kan zich geen misstappen veroorloven. De ploeg was erop gebrand de wedstrijd te winnen.

HKC begon scherp aan de wedstrijd en stond al na drie minuten met 1-3 voor door doelpunten van Niels, Menno en John. PSV kwam echter sterk terug en wist een 4-3 voorsprong te forceren. De Hardinxvelders hadden in deze fase van de wedstrijd moeite met het vinden van de goede kansen. PSV had ervoor gekozen het spel te vertragen, waardoor HKC niet lekker in zijn ritme kon komen. Gelukkig wist Sandra na een klein kwartier spelen de mand te vinden en bracht een 4-4 tussenstand op het scorebord. De wedstrijd bleef gelijk op gaan in het vervolg van de eerste helft. Scores van Menno en Niels zorgden voor een 6-6 tussenstand. Dit leek de ruststand te worden, maar een schot van Niels gaf de Hardinxvelders de voorsprong waardoor de thee net iets beter smaakte.

In de rust werden de puntjes op de i gezet en was de uitploeg niet van plan de kaas van het brood te laten eten. Niels opende meteen de score en bracht de stand naar 6-8. HKC gaf gas en kon een voorsprong van vier punten teweeg brengen door twee schoten van Menno en twee scores van John. De ploeg uit Eindhoven zette nog eenmaal aan en kwam terug tot 10-13. HKC speelde goede aanvallen en had de oplossing gevonden tegen de vertragende tactiek van PSV. Twee schoten van Marlies en scores van Niels, John en Esther zorgden in vijf minuten tijd voor een comfortabele 10-18 voorsprong. HKC bleef de concentratie vasthouden en wist via John en Niels de grens van 20 doelpunten te doorbreken. Met nog vijf minuten op de klok stond er 13-20 op het scorebord. Astrid, Marlies en Menno wisten de score nog verder op te voeren naar 14-23. Astrid bracht met een schot de eindstand naar 14-24.

Een ruime zege voor HKC, die vooral te danken was aan een goede tweede helft waarin maarliefst 17 doelpunten vielen aan Hardinxveldse zijde.