HKC B1 komt te kort tegen TOP/Wereldtickets B1

Voor de B1 stond afgelopen zaterdag de nederlands kampioen van vorig jaar namelijk TOP/Wereldtickets B1 op het programma. Het is duidelijk dat de B1 ploegen in de hoofdklasse tegenstand kan bieden. Vorige week werd nipt verloren van KOAG, HKC B1 en TOP/Wereldtickets B1 hadden beide 1 punt. Dus de opdracht was duidelijk afgelopen zaterdag en dat was winnen.

Team HKC B1 Een scherpe start was belangrijk, na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter was het vrij snel TOP/Wereldtickets B1 dat de voorsprong nam. Maar uit een afstand schot van Stan wist de B1 gelijk te maken. Dat zal overigens de enige keer zijn dat de B1 gelijk kwam. TOP/Wereldtickets speelde goede aanvallen, en het waren vooral de heren die het initiatief namen. Mooie aanvallen aan de kant van TOP. Maar aan de kant van HKC ging het allemaal niet, er werden wel goede kansen gecrieërd maar deze kansen werden niet bennut. Wat ook vorige week tegen KOAG het probleem was. TOP/Wereldtickets profiteerde hier optimaal van, de heren van TOP wisten met vloeiend combinatie spel de stand verder uit te breiden naar een 6-1 stand. HKC kwam door een strafworp van Stan op 7-2. De laatste 10 minuten werd er wat beter gespeeld, en daardoor wist Manon door een mooi schot de 7-3 op het scorebord te zetten. Met deze stand bezochten we de kleedkamers.

In de rust werd duidelijk gemaakt dat we slecht waren begonnen. Er werd gelijk gewisseld, Ingeborg kwam het veld in voor Merel om opnieuw aanvallende kracht te krijgen in dat vak.

De 2e helft verliep in het vak dan ook gelijk duidelijker. Naar een paar goede aanvallen wist Rico dan ook te scoren. Opnieuw een wissel Simon verliet het veld voor Frank. In dit vak moest gescoord gaan worden, het ging beter. Maar het was toch TOP/Wereldtickets dat wist te scoren. 8-4. Stan scoorde een doorloopbal en we kropen langzaam dichterbij 8-5, het verschil was nog 3. Helaas was de hoop die we kregen voor niks geweest. TOP/Wereldtickets scoorde via zuivere schoten. Maar ook wij speelde een prima 2e helft, met duidelijk spel. Door scores van Frank, Rico en Stan floot eindelijk de prima leidende scheidsrechter met een stand van 13-8 voor het laatst.

Ook bij deze wedstrijd is duidelijk hoe belangrijk een goede start is. 2e helft hebben we het als team goed opgepakt en een prima helft gespeeld. Helaas konden we het verschil niet verkleinen omdat TOP/Wereldtickets nou éénmaal een stuk trefzekerder was dan HKC. Maar ook als je terug kijkt op deze wedstrijd hebben we TOP/Wereltickets tegenstand kunnen bieden, en dat geeft vertrouwen voor de rest van het zaal seizoen. Waar ongetwijfeld meer punten gaan komen voor de B1.

Volgende week spelen we om 10.00 uur tegen PKC/Hagero B1 waar de B1 het onderandere opneemt tegen 2 ex-HKC’ers Mark Klop & Martijn Swets, een moeilijke wedstrijd op papier. Maar als de B1 zich laat zien als team, en met vertrouwen in het veld staat, weet je maar nooit!

Tot volgende week in de Wielewaal!

Scores tegen TOP/Wereldtickets B1: Stan 4x – Rico 2x – Manon 1x – Frank 1x