Hard werken brengt HKC zege

In de tweede thuiswedstrijd van het nog prille zaalseizoen wilde HKC graag een goed vervolg geven aan de overwinning die het vorige week in Veldhoven tegen SDO behaalde. Tegenstander was ditmaal Refleks uit Rijswijk, dat met vier punten de derde plek op de ranglijst innam. Trainer-coach Johan van Barneveldt kon beschikken over zijn vaste basisachttal en met een goed volgelopen sporthal De Wielewaal waren alle ingrediënten aanwezig om er een goede korfbalmiddag van te maken.

Moment in de wedstrijd HKC 1 - Refleks 1

Aanvoerder Emiel Deventer opende vanaf de strafworpstip de score, maar daarna moest HKC het initiatief volledig aan de bezoekers laten. Refleks wist na tien minuten spelen een 1 – 4 voorsprong op te bouwen en in die fase ging er veel mis in het spel van de Hardinxvelders. Vervolgens was het spel van beide kanten niet groots en de tussenstand van 4 – 6, vijf minuten voor rust, was daar tekenend voor. Toch was de slotfase van de eerste helft van belang voor het verdere verloop van de wedstrijd. Eerst wist Ruud aan de Wiel de thuisploeg met een dubbelscore naast Refleks te hijsen en Marlies aan de Wiel zorgde op slag van rust zelfs voor een verrassende 7– 6 voorsprong voor HKC.

Direct na rust zette HKC de toon en kon snel uitlopen naar een 9 – 6 voorsprong, maar de stugge Rijswijkse ploeg gaf zich zeker nog niet gewonnen. Via twee verre schoten en een korte kans stond er zes minuten na rust alweer een gelijke stand op het scorebord. Alhoewel het spel korfbaltechnisch niet van het hoogste niveau was, legde HKC een grote portie werklust aan de dag waardoor, met de spanning in de wedstrijd, het publiek toch vermaakt werd. Zeker toen HKC weer op voorsprong kwam en deze halverwege het tweede bedrijf wist uit te bouwen naar een 12 – 9 stand. Ondanks deze voorsprong was het zeker nog geen gelopen koers voor de BMN-ploeg, wat wel bleek toen Refleks terug wist te komen tot 12 – 11. Op een treffer van HKC had Refleks direct een antwoord. Niels Deventer, die vier keer scoorde maar vooral als spelverdeler een belangrijke rol had, gooide de wedstrijd net voor tijd uiteindelijk in het slot, waarna Tim Sterrenburg de eindstand op 15 – 12 bepaalde. Een verdiende overwinning voor HKC uiteindelijk, waarbij vooral de werklust en teamspirit de basis voor het succes waren.
De HKC-goals kwamen uit handen van: Niels Deventer (4), Esther de Groot (3), Tim Sterrenburg (2) en Ruud aan de Wiel (ieder 2), Kelly de Bruin, Marlies Bommeljé, Marlies aan de Wiel en Emiel Deventer (ieder 1).

.s. zaterdag speelt HKC in Eindhoven tegen PSV, dat tot nu toe matig presteert. Als HKC de zaken goed aanpakt zijn hier zeker weer winstkansen. Aanvang 15.20 uur in sporthal De Tempel.

Fotoverslag

{oziogallery 709}