HKC komt er niet aan te pas

Vooraf wal al wel duidelijk dat HKC in haar thuiswedstrijd tegen Sporting Delta een moeilijke middag tegemoet zou gaan. Dat HKC met een niets aan duidelijkheid te wensen overlatende 8 – 24 nederlaag werd geconfronteerd was toch wel heftig.
De Dordtenaren gelden in deze eerste klasse als torenhoge favoriet en ze maakten dat in de wedstrijd tegen HKC ook volledig waar. Gesteund door veel lengte bij het mannenkwartet heerste men in de rebound en dat was nadrukkelijk de basis voor de grote nederlaag die HKC te slikken kreeg.

Moment in de wedstrijd HKC 1 - Sporting Delta 1

In het eerste kwartier bleef HKC nog wel in de buurt van Sporting Delta, maar na een 3 – 4 stand halverwege de eerste helft, stoomden de bezoekers door naar een 4 – 10 ruststand, daarmee aangevend dat er voor HKC weinig meer te halen zou zijn in het tweede bedrijf.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moment in de wedstrijd HKC 1 - Sporting Delta 1

Dat bleek ook na rust. De meeste HKC aanvallen werden na een schot al onderbroken door de lange Dordtenaren, waarbij het ook zo was dat de HKC-afronding verre van zuiver was. De overtuiging ebde bij HKC volledig weg en zodoende bleef het in de tweede helft een eenzijdige wedstrijd, waarbij elke vorm van spanning ontbrak.
Sporting Delta speelde de wedstrijd soeverein uit en de uitstekend fluitende scheidsrechter André van den Hooven uit Oost-Souburg floot bij 8-24 af.
De HKC-goals kwamen uit handen van: Emiel Deventer (4), Tim Sterrenburg (3) en Ruud aan de Wiel (1).

A.s. zaterdag staat voor HKC de uitwedstrijd tegen SDO in Veldhoven op het programma, een tegenstander waartegen zeker weer punten gepakt kunnen gaan worden. Van belang is wel dat HKC de wedstrijd van afgelopen zaterdag helemaal achter zich laat, omdat de wedstrijd tegen Sporting Delta geen maat is voor de rest van het seizoen.

 

  

Fotoverslag

{oziogallery 710}