HKC A1 kampioen na 21-6 winst

HKC A1 speelde afgelopen zaterdag de beslissende wedstrijd voor het kampioenschap. HKC zette een sterke serie neer en verloor na de eerste 2 wedstrijden niet meer. In de terugronde werd er alleen een puntje verspeeld tegen NIO, waardoor HKC en NIO beide met 20 punten uit 13 wedstrijden aan de leiding staan. Er moest gewonnen worden tegen DKB, spanning genoeg dus vooraf

AktieDe wedstrijd zelf bleek gelukkig minder spannend. Aanvoerder Michiel had weinig last van zenuwen en zette HKC al in de eerste aanval op voorsprong. Rob rondde met zijn handelsmerk, de wegtrekbal naar de korte hoek bekwaam af en het eerste gaatje was geslagen. Tegenstander DKB kwam er niet echt aan te pas en waren alleen via hun dames gevaarlijk in de eerste helft. Lisette scoorde uit de vrije bal en de voorsprong werd lekker uitgebreid. Joleen was nog net opgelapt voor de wedstrijd maar had toch teveel last van een enkelblessure dus moest nog in de eerste helft vervangen worden door Denise. De rust brak aan bij een comfortabele 12-4 tussenstand.

Na rust opende Lisette met een schot achter de korf. Even leek het stil te vallen, maar al snel werd de draad weer opgepakt. Jefrey had het vizier weer ouderwets op scherp vandaag en ook Tomas pikte makkelijk zijn doelpunten mee. Dit natuurlijk dankzij het sterke afvangwerk van Marielle en invalster Eva. Hoogtepunt van de tweede helft was toch de toverbal van Rob die blindelings Lisette vond voor een doorloopbal. Vijf minuten voor tijd kon Inge nog ingebracht worden, die na een langdurige blessure weer op de weg terug is.

Al met al een prima kampioenswedstrijd na een mooie en spannende competitie. Tot slot nog een bedankje aan de hele B1 voor de inval- en reservebeurten.

Fotogalerij HKC A1 – DKB A2

{5448807819176880321:800:300:1:true:true:white}