HKC sluit zaalseizoen winnend af

Na het teleurstellende verlies van de vorige wedstrijd wist HKC afgelopen zaterdag met 22-11 van PSV uit Eindhoven te winnen. Koploper Victum won ook waardoor het kampioenschap definitief van de baan is.

AktieHKC begon de wedstrijd scherp door gelijk op een voorsprong van 2-0 te komen. Na de vakwissel wist John den Dunnen zijn eerste van acht doelpunten te maken.  HKC was duidelijk de sterkste ploeg. PSV kreeg in deze fase vier gele kaarten en speelde tegen zichzelf en de scheidsrechter.  Bij een 7-2 voorsprong liet HKC de touwtjes iets te ver vieren en wist PSV drie keer te scoren. Net voor rust kwam HKC weer scherp terug en gingen de ploegen rusten bij een 10-5 stand.

HKC was van plan om in de tweede helft door te drukken. PSV begon de tweede helft met extreem achter verdedigen. HKC had niet gelijk een antwoord op dit anti korfbal en daardoor kwam PSV terug in de wedstrijd. Bij een stand van 13-11 had HKC het antwoord op het achterverdedigen gevonden en ging het makkelijk scoren. PSV wist vanaf dat moment de korf niet meer te vinden. De scheidrechter floot af bij een stand van 22-11.

Na de wedstrijd maakte de selectie kennis met  interim hoofdtrainer  Mariska Veldheer, zij neemt de taak  van Mathijs de Boon over. De selectie gaat met vertouwen het veldseizoen tegemoet.

Fotogalerij HKC 1 – PSV 1

{5448605031985133377:800:300:1:true:true:white}