Voorbeschouwing HKC – TOP(A)

De zaalcompetitie seizoen 2019-2020 waar zo reikhalzend naar werd uitgekeken is alweer 11 speelronden onderweg en bevindt zich midden in de beslissende fase. Voor HKC zullen nog 3 wedstrijden dit jaar in de zaal resteren. In deze 3 wedstrijden staat met het oog op de ranglijst niets anders dan de sportieve eer en het behalen van de 3e plaats op het spel. Koploper KCC en runner-up Nieuwerkerk zullen zich gaan plaatsen voor de play-offs en hierin de strijd aangaan met Oost-Arnhem en Dalto, de nummers 2 en 1 uit de Hoofdklasse B.
Rohda is reeds gedegradeerd richting overgangsklasse en Avanti/Post Makelaardij lijkt hierin de Amsterdammers te gaan volgen. Fiks kan door winst aanstaande zaterdag op het dus al gedegradeerde Rohda een voorsprong van 4 punten op de ploeg uit Pijnacker gaan nemen. Avanti zelf speelt het moeilijke uitduel bij koploper KCC.
Naast de sportieve eer zal HKC als team het debuutjaar in de Hoofdklasse ook met een goed gevoel willen afsluiten. Aanstaande zaterdag staat het thuisduel tegen TOP uit Arnemuiden op het programma.

Na 11 speelronden staat TOP met 14 punten op de derde plaats in de Hoofdklasse A. HKC volgt met 1 punt minder op plaats 4. Bij winst kan HKC deze derde plaats dus weer overnemen van de directe opponent. Na de teleurstellend verlopen wedstrijd van afgelopen weekend tegen KCC waarin HKC, met name in de eerste helft, door de koploper volledig werd afgetroefd zal het team van coaches Spek en Kuipers aan het trouwe thuispubliek een ander type wedstrijd willen voorschotelen. Inzet, passie, samenwerking en doorzettingsvermogen zal van de ploeg gevraagd worden. Het talent en de capaciteiten om tot een zeer hoog niveau te komen zijn binnen de ploeg ruimschoots aanwezig. Juist in de uitwedstrijd tegen ditzelfde TOP kwamen deze capaciteiten dit seizoen tot dusver als beste naar boven. Met name in de tweede helft van de wedstrijd in Arnemuiden wist HKC in een dusdanig positieve flow te komen dat de ploeg onhoudbaar bleek.
Met de steun van de fanatieke “wolfpack” zal HKC dit niveau graag weer benaderen. Een vanzelfsprekendheid is dit echter zeker niet. Juist ook wanneer dit niet mocht lukken is de support vanaf de kant ontzettend belangrijk en gewenst. We hopen ook zaterdag weer op jullie allen te mogen rekenen.

TOP zelf speelt onder leiding van coaches Leon van Belzen & Edwin Coppoolse een uitstekend zaalseizoen. Na een rumoerige start van het seizoen waarin afscheid genomen werd van coach Kees-Jan Oppe laat de ploeg in de zaal een zeer stabiele prestatiecurve zien. De ploeg straalt rust en plezier uit en weet de speerpunten in de ploeg als team uitstekend te benutten. Tegen lijstaanvoerder KCC speelde TOP 1x gelijk en moest het 1x een verlies incasseren. Tegen Nieuwerkerk met 1x een verlies en 1x een winstpartij is het onderlinge resultaat in balans. HKC wacht zaterdag een zeer gedegen tegenstander welke ook het onderlinge resultaat tegen het door BMN De Klerk en Klop Watersport gesponsorde team in balans zal willen brengen.

Deze week kwam naar buiten dat de wegen van HKC en John Spek aan het einde van dit seizoen zich zullen gaan scheiden. Hiermee komt een einde aan een samenwerking van 4 jaar waarin John heel veel voor HKC heeft betekend. Onder zijn leiding is HKC 1 opgeklommen van promovendus in de 1e klasse naar de top 8 van de Hoofdklasse. De grootste inbreng als hoofdtrainer heeft hij uiteraard binnen de 1e selectie zelf gehad, maar ook verenigingsbreed heeft John veel voor HKC betekend en zijn vele professionaliseringsslagen doorgevoerd. De beslissing om niet nog een 5e jaar aan de succesvolle samenwerking toe te voegen was voor beide partijen een moeilijke beslissing. We zijn John zeer dankbaar voor de enorme hoeveelheid tijd en energie welke hij in HKC heeft gestoken en op het niveau hij HKC heeft gebracht. Met elkaar is er het volste vertrouwen om het restant van de zaalcompetitie en het tweede deel van de veldcompetitie, waarin er voor HKC 1 de overgangsklasse nog veel is te winnen, goed af te ronden.

Scheidsrechter Marcel Winters en zijn assistent Emiel Wilbrink zullen zaterdag de wedstrijd in sporthal Het Dok leiden. Eerder floot dit duo HKC ook in de thuiswedstrijd tegen AW.DTV. De heer John den Boer is aangewezen als juryvoorzitter.
We hopen zaterdag weer op een volle en kolkende sporthal Het Dok.
HKC, daar wil je bij horen!

Stand na 11 speelronden:

Programma speelronde 12: