Voorbeschouwing HKC – Fiks

In de laatste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen ontvangt HKC aanstaande zaterdag Fiks.
De collega promovendus uit Oegstgeest heeft in de resterende 2 duels van de competitie nog maximaal 1 punt nodig om zichzelf in haar debuutjaar net als HKC definitief veilig te spelen. Echter wanneer Fiks in de nog 2 resterende duels geen punten weet te behalen is de kans op lijfsbehoud ook nog reuzengroot. Concurrent Avanti moet zaterdag in ieder geval winnen in het moeilijke uitduel bij TOP in Arnemuiden om in de laaste ronde in een onderling treffen met Fiks thuis in Pijnacker een overwinning van minimaal 4 doelpunten verschil te behalen om de ploeg onder leiding van vertrekkend coach Bas Harland voorbij te gaan op de ranglijst. Fiks mag dan geen geval punten halen tegen HKC.

Fiks zelf zal zaterdag in het duel tegen HKC de competitie al willen beslissen.

Op de eigen website staat in het bericht van het bestuur het volgende geschreven:
Eind februari. De eerst krokussen steken voorzichtig hun kopjes boven de grond. En wat men in de sprokkelmaand zaait, oogst men het hele jaar. Er zijn veel weerspreuken over de kortste maand van het jaar. Voordeel is wel, je kunt kiezen welke je het mooist vindt: “in februari ziet de boer liever een hongerige wolf, dan een man in hemdsmouwen”. En dat geldt ook voor Fiks 1, dat in februari hongerig blijkt naar punten. Twee van de drie wedstrijden in februari werden in winst omgezet. Mede dankzij het publiek, dat het team écht kan opzwepen. Zorg jij ook dat de schrikkeldag (29 februari) onvergetelijk wordt voor Fiks? Reis mee met de bus naar HKC!

Waar het gros van korfballend Nederland zaterdag geniet van een tweede vrije zaterdag op rij speelt HKC 1 in de enige wedstrijd van de dag in sporthal Het Dok om half 5 dus haar laatste thuiswedstrijd van deze zaalcompetitie. Van de tot nu toe 6 gespeelde thuisduels won HKC er 2 en werden er 4 verloren. Opvallend dat dus slechts 4 van de in totaal 13 behaalde punten in een thuiswedstrijd werden behaald. Sporthal Het Dok bleek dit seizoen dus helaas geen onneembare vesting voor bezoekende teams. Waar Fiks met een 35-21 thuisoverwinning op Rohda en een zeer knappe 27-28 winst bij AW.DTV zich in een positieve flow bevindt verloor HKC haar laatste 2 (thuis)duels. Om de competitie niet als een nachtkaars uit te laten gaan is het team van coach Spek en Kuipers erop gebrand het thuispubliek en zichzelf zaterdag wel weer een overwinning te schenken. Eliza Roest (enkel), Nadhie den Dunnen (rug) en Veerle Havelaar (griep) moesten het laatste duel tegen TOP allen aan zich voorbij laten gaan. Veerle is inmiddels wel weer hersteld van een hardnekkige griep.

Gelukkig kunnen we zaterdag wel rekenen op onze captain Corné Troost. Corné en zijn vrouw werden afgelopen dinsdag verblijd met de komt van hun 2e kind. Vanaf deze plek een hartelijke felicitatie voor jou en je mooie gezin! Zaterdag ook maar weer veel raak schieten!

Slechts 5 weken geleden speelden Fiks en HKC eerder tegen elkaar. In een prachtige ambiance met ruim 175 luidruchtige HKC supporters en evenzoveel fanatieke aanhangers van de thuisclub won HKC dit enerverende duel uiteindelijk met 31-32. Een wedstrijd waar HKC zich na een matig 2e deel van de eerste helft vanuit ogenschijnlijk geslagen positie zich uitstekend herpakte en samen met Fiks het publiek een geweldige tweede helft voorschotelde waarbij HKC uiteindelijk aan het langste eind trok. Mart Hortensius & Michelle Rozenbroek (beiden 6 doelpunten) aan de zijde van Fiks en Mark Klop (11 doelpunten) & Corné Troost (9 doelpunten) waren dit duel de uitblinkers in het veld. Wie zullen zaterdag de hoofdrollen opeisen? De ploeg die vanuit wilskracht oprecht het liefste wil winnen en hier als team zowel verdedigend als in de aanval ook haar daden aan koppelt zal na 2x 25minuten zuivere speeltijd 2 punten aan het totaal mogen bijvoegen.

Net als in de uitwedstrijd in Oegstgeest zullen zaterdag scheidsrechter Jeffrey Miechels uit Dieren en zijn assistent Rik Nijland de wedstrijd leiden. In de wedstrijd in sporthal de Cuyl mocht Fiks van dit duo maar liefst 11 maal aanleggen vanaf de strafworpstip tegenover slechts 4 strafworpen voor de BMN De Klerk-formatie. HKC zal hiervan geleerd moeten hebben en hier beter mee om moeten gaan. De heer Arie Kranenburg is zaterdag ook opnieuw de juryvoorzitter.

Aan de kop van de ranglijst een redelijk identiek scenario als aan de onderzijde. Net als de degradant Rohda staat de nummer 1 (KCC) vast. Nieuwerkerk heeft hier als nummer 2, welke plek uiteindelijk recht geeft tot het spelen van de play-offs tegen de nummer 1 uit de Hoofdklasse B, een uitgangspunt die lijkt op de situatie van Fiks in de strijd om degradatie. Nieuwerkerk kan in theorie weliswaar nog ingehaald worden door TOP maar dit zal in de praktijk niet gaan gebeuren. Het onderlinge resultaat, wel opvallend met 2x 5! punten verschil, tussen beide teams is in balans maar het doelsaldo van de huidige nummer 2 is beter (+30 om +24) . Zaterdag speelt Nieuwerkerk uit bij Rohda en zal hier verder aan het doelsaldo gaan werken en het verschil in doelsaldo van +6 gaan uitbreiden naar een verwachte plus van ±20 doelpunten ten opzichte van TOP. TOP speelt haar laatste duel ook niet tegen de knipogende Kroaten van Dinamo Zagreb (welke in 2011 met de ‘onmogelijke’ uitslag van 1-7 verloren van Olympique Lyon waardoor de Fransen overwinterden in de Champions League en AJAX alsnog uitgeschakeld bleek) maar tegen AW.DTV welke TOP de winst zeker niet cadeau zullen gaan doen. Het laatste duel van Nieuwerkerk zelf tegen HKC zal ongeacht het resultaat geen invloed meer hebben op de ranglijst.

We zien en horen jullie graag zaterdag!

Nieuwsbericht hoofdsponsor: ‘BMN De Klerk trotse hoofdsponsor van korfbalvereniging HKC’/

Stand na 12 speelronden:

Programma speelronde 13:

HKC D1