Voorbeschouwing HKC – KCC

De reguliere zaalcompetitie in de hoofdklasse A nadert haar einde. Met nog 4 speelronden te gaan staat HKC in haar debuutjaar in deze hoofdklasse op een voorlopig 3e plaats. Nieuwerkerk en KCC met respectievelijk 3 en 4 punten voorsprong op HKC voeren de ranglijst nog steeds aan en bevinden zich op de posities welke recht hebben op deelname aan de play-offs.
Aanstaande zaterdag komt lijstaanvoerder KCC op bezoek in sporthal Het Dok. Dit duel is de eerste van een reeks van drie thuiswedstrijden op rij. De overige duels van HKC in februari zullen dus ook thuis worden gespeeld. Bij winst zaterdag mengt HKC zich in de strijd om de bovenste plaatsen. Bij een verlies is tegenstander KCC zo goed als zeker geplaatst voor de play-offs.

De eerdere uitwedstrijd van HKC in Capelle aan den IJssel tegen KCC werd in november vorig jaar nipt met 19-18 verloren. HKC schoot in dit duel uit de startblokken en kwam al snel op een 0-4 voorsprong. Een fase van 5 minuten zonder doelpunten van HKC betekende dat KCC weer kon nivelleren. Het restant van de wedstrijd ging hierna gelijk op waarbij aanvallend HKC het lastig had. Kwalitatief was de wedstrijd voor de neutrale kijker niet hoogstaand. Beide ploegen hadden zich goed op elkaar ingesteld, gaven elkaar veel verdedigende druk en qua scores bleven de teams daarom ook onder hun gebruikelijke aantal doelpunten (KCC scoort gemiddeld 23/wedstrijd | HKC gemiddeld 28/wedstrijd). Waar een gelijkspel de verhoudingen uiteindelijk juist hadden weergegeven trok KCC na een spannende slotfase met 19-18 in Capelle aan den IJssel aan het langste eind. Van de totaal 18 HKC doelpunten kwamen er 10 uit de handen van Mark Klop.

Bij HKC was de geblesseerde Eliza Roest in november nog niet speelklaar en moest de uitwedstrijd tegen zijn oude club dus aan zich voorbij laten gaan. Tegen Fiks raakte Eliza weer geblesseerd en moest vorige week tegen Rohda opnieuw dit zaalseizoen vanaf de zijkant toekijken. Eliza keerde deze week tijdens de trainingen weer terug in de zaal.

KCC wist dit zaalseizoen in de tot nu toe 10 gespeelde wedstrijden 8 keer te winnen. Het moest 1 keer in de uitwedstrijd bij Nieuwerkerk dit jaar haar meerdere in een tegenstander erkennen en speelde afgelopen weekend thuis met 15-15 gelijk tegen TOP. Door deze reeks is KCC met 17 winstpunten en maar 3 verliespunten de terechte koploper. De ploeg van coaches Frits Wip en Ed van der Steen bestaat uit de dames Mandy Biesbroek (DVS’69, Vitesse), Tessa Noordzij, Demi van Oosten (Fortuna, KCC, AW.DTV), Ruth Sprey (KC Tietjerk, DFD) en Michelle Jongenburger (VEO). Het herenkwartet bestaat uit de boomlange Mark Behrens gekoppeld aan schutter Stefan Dekkers (KCC, Nieuwerkerk) en in het andere vak de dynamische heren Julian Middelkoop en Bo Oppe (Oranje-Wit). Deze Julian Middelkoop en Bo Oppe maken beiden ook deel uit van het Jong Oranje onder leiding van Kees Vlietstra. Tegen het vak met onder andere dit makkelijk scorende koppel had HKC verdedigend in de eerste ontmoeting de grootste moeite. Demi van Oosten en Michelle Jongenburger konden beiden in verband met blessures de laatste wedstrijd van KCC tegen TOP niet spelen.

KCC start zaterdag als favoriet aan het duel. Vorig seizoen speelde de basis van dit team nog met elkaar in de Korfbal League waar het uiteindelijk eindigde op een negende plaats en na een serie van drie wedstrijden de play-down verloor van Tempo en degradeerde naar de Hoofdklasse.

KCC liet als selectie en als vereniging zien klaar te zijn voor deze Korfbal League en wil niets liever dan direct terugkeren op het hoogste niveau. HKC beschikt daarentegen ook over een uitstekende ploeg en het team onder leiding van John Spek en André Kuipers zal hun huid zo duur mogelijk verkopen. De steun van de fanatieke HKC supportersvereniging Wolfpack zal het team hierbij zaterdag zeker weer kunnen helpen! We hopen weer in grote getalen op jullie te mogen rekenen.

De wedstrijd staat onder leiding van de heren Errol Opering (scheidsrechter) en Jos van Putten (assistent scheidsrechter). Dit duo floot HKC 1 ook in de gewonnen uitwedstrijd bij Avanti. Juryvoorzitter is opnieuw mevrouw Petra Hagendijk. Aanvang van de wedstrijd zoals gebruikelijk om 16:30uur in sporthal Het Dok.
Door de sponsorcommissie is zaterdag rondom de wedstrijd HKC 1 – KCC ook een sponsorevent georganiseerd als dank voor de trouwe steun van deze voor HKC zo belangrijke vele sponsoren. We hopen dat we ze naast de gezelligheid en het netwerken ook een spektakelstuk op het veld kunnen aanbieden.

Stand na 10 speelronden:

Programma speelronde 11: