Resy Weijts versterkt selectie HKC/Creon Kozijnen

De Dordtse Resy Weijts zal na de zomer aansluiten bij de selectie van HKC/Creon Kozijnen. Met de eerder aangekondigde komst van Richard Kunst, Fabienne van Erk en Annick Post opnieuw een kwaliteitsimpuls voor de selectie welke komend seizoen voor het 2e jaar zal gaan uitkomen in de Korfbal League.

Weijts speelde de afgelopen 5 seizoen voor het Delftse Fortuna waar ze aan het begin van de vorige maand al haar vertrek aankondigde. Deze week maakt Resy bekend haar korfbal carrière graag bij HKC/Creon Kozijnen te willen voortzetten.

Resy Weijts is 21 jaar, woont in Dordrecht en in het dagelijks leven studerend. Met haar zojuist afgeronde bachelor Rechtsgeleerdheid start ze na de zomer met de master Strafrecht. Naast haar studie werkt Resy 1 dag per week bij een bloemisterij.
Op korfbalgebied was Sporting Delta in Dordrecht vanaf haar 5e jaar haar eerste club. Zes jaar geleden maakt Resy, nadat haar talent al in de jeugd was opgevallen, de overstap naar DeetosSnel waar ze één seizoen in A1 speelde. Na dit seizoen vertrok ze naar Fortuna waar ze zoals eerder benoemd de afgelopen vijf seizoenen speelde. In de jeugd mocht Resy Weijts ook diverse regionale en nationale jeugdteams vertegenwoordigen.

Resy vertelt:

Ik heb de keuze voor HKC gemaakt, omdat de ambitie van de club me erg aanspreekt. Daarin is persoonlijke ontwikkeling een belangrijk thema. Ik denk dat deze ontwikkeling naast presteren ook erg belangrijk is.
Mijn doel is om uiteindelijk het beste uit mezelf te halen en ik denk dat HKC/Creon Kozijnen daarom bij mij past.

Namens de verenging heten we Resy van harte welkom!

Bestuur en commissie sportieve zaken
Korfbalvereniging HKC/Creon Kozijnen