Jitte Janssen maakt de overstap naar HKC

Bestuur en TC van HKC zijn blij te kunnen meedelen dat Jitte Janssen vanaf volgend seizoen voor HKC zal uitkomen. Na de komst van Esmee Hoogendoorn en Merijn Sevenhuysen een 2e gewenste damesversterking voor het seizoen 2022-2023.

Jitte JanssenDe 23 jarige Dordtse is in het dagelijks leven op dit moment druk met haar Master of Science in Global Health. In haar stad Dordrecht was DeetosSnel de eerste club waar Jitte jarenlang actief is geweest. In een talentvolle en succesvolle jeugdlichting speelde ze hier ook op diverse Nederlandse Kampioenschappen. In 2019 maakt ze de overstap naar Avanti in Pijnacker. In Avanti 1 was ze hier 2 zaalseizoenen op hoofdklasseniveau actief. Bij Avanti speelde Jitte ook al eerder onder huidig HKC trainer/coach Marrien Ekelmans.

De technische staf is zeer blij met de komst van Jitte Janssen. Ze valt aanvallend op door haar power, snelheid en scorend vermogen. Verdedigend is Jitte in staat om in de één op één topaanvalsters uit te schakelen.

Jitte kijkt er zelf ook naar uit om volgend seizoen bij HKC te komen spelen.

De super leuke sfeer in de hal tijdens de kruisfinales en het fanatisme wat het team uitstraalt past goed bij mijn eigen fanatisme.
Ik heb mijn plafond merk ik nog niet bereikt, en ik wil me graag door ontwikkelen bij deze club tot een allround en aanvallende speelster.

HKC is uiteraard erg blij met de keuze van Jitte Janssen voor onze vereniging. Hierbij heten we Jitte dan ook van harte welkom!

Bestuur en TC
Korfbalvereniging HKC

Esmée Hoogendoorn