HKC zet ook Nieuwerkerk opzij

In de laatste veldwedstrijd, voordat de korfballers de zaal ingaan, stond er voor HKC nog een interessante krachtmeting op het programma, nu Nieuwerkerk op bezoek kwam. In de eerste wedstrijd van het seizoen moest HKC met 17-15 cijfers de punten in Nieuwerkerk aan de IJssel laten. HKC was er nu op gebrand om revanche te nemen, ook om daarmee de op de tweede plaats staande opponent te achterhalen. Bij HKC stond Stefan den Breejen ditmaal in de basis en zat Tjeerd Gort op de bank. Na een spannende strijd prijkte er nu een 17-15 eindstand in het voordeel van de Boven-Hardinxvelders op het scorebord, waardoor HKC op doelsaldo naar de tweede plek steeg.

In de eerste fase had HKC moeite met het felle verdedigende spel door de dames van Nieuwerkerk, maar het was toch Annelies Kop die tweemaal van afstand doel trof, waarna John den Dunnen zelfs fraai voor 3-0 zorgde. Na de eerste treffer van de bezoekers waren het weer Annelies Kop en vervolgens Corné Troost die HKC lieten uitlopen naar 5-1 na 12 minuten spelen. In deze fase was HKC oppermachtig en moest de ploeg van coach Leon Simons lijdzaam toezien dat HKC via Corné Troost, John den Dunnen en Eliza Roest een ruime 8-3 marge opbouwde. Nieuwerkerk greep naar een time-out en dat miste zijn uitwerking niet. Verdedigend werd er veel meer druk gezet, aanvallend kwam er meer overtuiging in het spel en daardoor ging ook de productiviteit omhoog. De voorsprong van HKC slonk zienderogen en vijf minuten voor rust was deze gereduceerd tot 8-7 en leek HKC te wankelen. De weer ijzersterk spelende Eliza Roest liet het HKC- publiek weer opveren, waarna door Annelies Kop en tweemaal Nieuwerkerk de ruststand op 10-9 werd bepaald.

Na rust duurde het even voor er werd gescoord en het was Nieuwerkerk dat de ban brak en de gelijkmaker binnenschoot. Toch pakte HKC de draad weer op en via Esther de Groot en Eliza Roest werd weer een voorsprong gepakt: 13-11. Nieuwerkerk gaf zich nog geenszins gewonnen en wist andermaal langszij te komen. Er ontspon zich nu een fase waarbij de beide verdedigingen de baas waren over de aanvallers, waarbij met name het goede verdedigingswerk van de HKC-ers Esther de Groot en John den Dunnen tegen de topschutters van de gasten Babette Blok en Niels Stuurstraat voor de thuisploeg van belang was. Een afstandstreffer van de weer ijzersterk spelende Eliza Roest werd gevolgd door een nieuwe gelijkmaker: 14-14 met nog een klein kwartier te spelen. HKC wist toen in de beslissende fase weer het initiatief te nemen, wat resulteerde in een rake vrije bal van Corné Troost. Verdedigend had HKC volledig grip op de tegenstander en toen Stefan den Breejen en Eliza Roest met nog vijf minuten te gaan de stand naar 17-14 tilden, was de wedstrijd beslist. Nieuwerkerk wist in de slotminuut de eindstand op 17-15 te bepalen. De vele toeschouwers hadden genoten van een mooi korfbalgevecht met HKC als terechte winnaar.

HKC gaat door zes overwinningen op rij met een goed gevoel de zaal in, waarbij de eerste oefenwedstrijd voor HKC in Het Dok gepland staat op 10 november a.s. om 17.10 uur tegen Tilburg.

Doelpunten HKC in de wedstrijd

Foto’s van de wedstrijd