Overtuigende winst bij HKC bij start zaalseizoen

Voor de eerste wedstrijd van het zaalseizoen reisde HKC zaterdagavond af naar Kampen voor de wedstrijd tegen Wit-Blauw/Green Organics. Een voor HKC onbekende tegenstander, waar HKC nog nooit tegen speelde. Vooraf werd Wit-Blauw als een geduchte tegenstander bestempeld, gezien de tweede plaats welke in de veldcompetitie in de Overgangsklasse door deze ploeg wordt ingenomen. Bovendien beschikt de ploeg over veel scorend vermogen. HKC heeft weer de ambitie om dit zaalseizoen mee te doen om de bovenste plaatsen en was er dus alles aan gelegen om in Kampen de eerste tik uit te delen.

De thuisploeg kwam scherp uit de startblokken en via twee vrije ballen wisten zij een 2-0 voorsprong te nemen. Via een strafworp kwam HKC terug, maar Wit-Blauw had in de eerste fase toch het initiatief en wist uit te lopen naar 4-1. Al heel vroeg in de wedstrijd moest  Tjeerd Gort geblesseerd  naar de kant, waarvoor Stefan den Breejen in de ploeg kwam. Den Breejen zat meteen goed in de wedstrijd en promoveerde zijn eerste twee doelpogingen tot een treffer en mede daardoor kwam HKC weer dichterbij. In eerste instantie behield Wit-Blauw steeds een kleine voorsprong, maar van lieverlee kreeg HKC controle over de wedstrijd. Het trainersduo John Spek en Raimond Nieuwenhuizen had hun huiswerk goed gedaan en verdedigend werd er zoveel druk gezet bij de tegenstander dat het voor hen steeds moeilijker werd om tot goede doelpogingen te komen. Het schotpercentage bij pogingen van afstand lag bij de Kampenaren in de eerste helft daardoor op slechts 9%. In de laatste fase voor rust sloegen de overtuigend spelende Hardinxvelders een gaatje en wisten met een 10-14 voorsprong de rust in te gaan.

Na de pauze was de eerste treffer meteen voor HKC en had de Novafront/Klop Watersportploeg de wedstrijd volledig in de grip. Wit-Blauw bleef moeite houden om tot goed uitgespeelde aanvallen te komen, terwijl HKC wel een antwoord wist op de sterk achterverdedigende tactiek van Wit-Blauw. HKC bleef alert om de tegenstander niet terug in de wedstrijd te laten komen, maar al snel in het tweede bedrijf werd duidelijk dat HKC een gewonnen wedstrijd speelde. Eliza Roest was, naast  zijn sterke reboundwerk, ook belangrijk als schutter en leverde zodoende een puike prestatie af. Daarbij leverde HKC een prima teamprestatie, waarbij HKC naarmate de wedstrijd vorderde over alle schijven over had op de tegenstander. HKC wist steeds verder weg te lopen van Wit-Blauw en bereikte 7 minuten voor tijd een maximale voorsprong van 9 doelpunten om bij het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Kamphuis op 18-25 te eindigen. Een prima competitiestart voor HKC dat perspectief biedt voor de twee volgende wedstrijden in eigen hal.

Voor HKC kwamen op het scoreformulier: Eliza Roest (6), John den Dunnen en Corné Troost (ieder 4), Kelly de Bruin, Lotte Scherstra en Stefan den Breejen (ieder  3) en Esther de Groot en Tjeerd Gort (ieder 1).

A.s. zaterdag speelt HKC haar eerste thuiswedstrijd tegen DOS uit Westbroek, dat de eerste wedstrijd met 24-23 winst op KVA Amstelveen afsloot. DOS is het gehele seizoen 2018-2019 nog ongeslagen. Een interessant duel dus in sporthal Het Dok, aanvang 16.15 uur.

Doelpunten HKC in de wedstrijd