HKC wint overtuigend van Amicitia

Na het verlies van vorige week tegen de Meeuwen wist HKC dat het enige antwoord en een terugkeer van de positieve vibe een overwinning zou moeten worden tegen Amicitia uit Vriezenveen. Deze ploeg had inmiddels bewezen dat het makkelijk tot scoren kwam en bleek over een aantal troeven te beschikken die eerst door HKC vakkundig dienden te worden uitgeschakeld.
Het eerste positieve nieuws kwam van het KNKV. Een dag voor de wedstrijd was door het KNKV de rode kaart teruggedraaid die de week daarvoor in de wedstrijd tegen de Meeuwen aan Niels Deventer onterecht was uitgedeeld. Niels kon daardoor in de basis starten.

De regen kwam zaterdag met bakken uit de hemel en dat zorgde ervoor dat het met name in de voorwedstrijd bij HKC 2 er minder werd gescoord en er veel acties ontstonden waarbij de bal uiteindelijk over de lijn belande. HKC 2 verloor de voorwedstrijd van Amicitia 2 met 8-16.

HKC 1 startte ook matig en Amicitia wist daar gebruik van te maken in de eerste 10 minuten en een voorsprong te pakken van 1-3. HKC wist echter het spel bij de puntspelers van Amicitia goed te ontregelen en HKC had de achterstand middels goed samenspel en dito acties weten om te buigen naar een 7-4 voorsprong. Amicitia dat met name in een vak lastig te bespelen was door de lengte van een heer, werd vakkundig uitgeschakeld en met name Jair Korf de Gidts en John den Dunnen lieten zich gelden en zo pakte HKC een verdiende voorsprong bij rust van 9-6.

In de tweede helft pakte HKC de draad weer op van waar het gebleven was en bouwde de voorsprong gestaag uit naar een 14-8 voorsprong. Amicitia probeerde aan te klampen, maar HKC behield het hoofd koel en wist de gasten uit het verre Vriezenveen op afstand te houden en de voorsprong in de tweede helft werd nooit meer minder dan 4. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met een verdiende 20-15 overwinning, waarmee HKC dus meer afstand nam van plek nummer 3, maar nog steeds wel op een 2 punten achterstand staat van koploper de Meeuwen.

Volgende week wacht er een lastige uitwedstrijd in Dronten tegen het plaatselijke ASVD, de nummer 3 van dit moment, dat afgelopen weekend de punten aan de Meeuwen moest laten. Aanvang van deze wedstrijd 15:30

Scores HKC: John den Dunnen 4, Niels Deventer 4, Jair Korf de Gidts 3, Annelies Kop 3, Lotte Scherstra 2, Esther de Groot 2, Rianne Swets 1, Tjeerd Gort 1.

Doelpunten HKC in de wedstrijd