HKC revancheert zich met overtuigende overwinning op Die Haghe

In de eerste returnwedstrijd van deze competitie in de ereklasse heeft HKC met een 12-17 uitoverwinning bij Die Haghe zich gerevancheerd voor de zeer matige tweede helft afgelopen weekend tegen KCC/CK Kozijnen in Capelle aan den IJssel. Door deze overwinning vindt HKC zich, met nog twee speelronden te gaan, op de 2e plaats van de ranglijst terug met 1 punt achterstand op koploper KCC/CK Kozijnen.
Voor HKC zullen in deze twee resterende speelronden nog twee thuiswedstrijden volgen. Beginnend aanstaande zaterdag wanneer Valto uit de Lier aan de Tiendweg te gast zal zijn.

In de vierde officiële wedstrijd van het seizoen het basisdebuut voor Daan Koppenol. Door een handblessure liet dit basisdebuut wat langer op zich wachten dan was voorzien.
Eliza Roest ontbrak in verband met ziekte. HKC nam vanaf het begin van de wedstrijd direct het initiatief en toonde ten opzichte van eerdere wedstrijd een betere energie.
De eerste drie doelpunten op het scorebord voor HKC waarna Die Haghe ook voor de eerste keer het thuispubliek kon laten juichen.
HKC had zowel qua spel als scoreverloop de gehele eerste helft het initiatief maar moest toch bij een 7-7 gelijke stand de kleedkamers op zoeken voor de onderbreking halverwege.

Na rust op 8-7 de eerste en enige voorsprong voor de thuisploeg in de wedstrijd. HKC wist deze achterstand weer snel om te buigen naar een 8-10 voorsprong.
Die Haghe toonde echter karakter en liet zien niet voor niets koploper KCC/CK Kozijnen met een 15-13 nederlaag vanuit Den Haag weer terug richting huis had weten te sturen.
Op 10-10 weer een gelijk stand waarna HKC op 10-12 opnieuw een gaatje van 2 doelpunten wist te realiseren. De 10-13 na een fraaie doorbraak van Lieneke Pries bracht het verschil voor de eerste keer in de tweede helft op drie punten. Via een 12-15 tussenstand speelde HKC de wedstrijd hierna vakkundig uit en bracht de met diverse invallers in het team de eindstand op 12-17. Een uitstekende teamprestatie waarin HKC wilskracht en een positieve energie toonde.

Aanstaande zaterdag na lange tijd om 16:00uur weer een thuiswedstrijd aan de Tiendweg in Boven-Hardinxveld. Valto is in deze wedstrijd de volgende tegenstander. Valto verloor afgelopen zaterdag met 8-15 thuis tegen KCC. Deze ploeg liet in de thuiswedstrijd in De Lier, met name in de eerste helft, zien heel makkelijk de korf te kunnen vinden.
Op haar beurt zal Valto zich nu ook willen revancheren voor de ruime nederlaag thuis van afgelopen weekend. HKC is dus gewaarschuwd.

Aan het einde van deze veldcompetitie zullen de nummers 1 en 2 uit de poule opnieuw in de Ereklasse gaan spelen waarvan uiteindelijk de beste twee teams voor het Kampioenschap van Nederland zullen gaan strijden. De nummer 3 uit de poule speelt ook in de ereklasse, echter wel in één de degradatiepoules. De nummer 4 zal degraderen naar de hoofdklasse. Voor HKC volgen nog twee belangrijke speelronden waarbij een plek bij de eerste twee ploegen in de poule het doel is.

Stand na 4 speelronden:

Compilatie doelpunten

Foto’s van de wedstrijd

📷 H. van Kekerix