HKC/Creon Kozijnen stelt met winst op Valto plaats in kampioenspoule Ereklasse veilig

Na drie uitwedstrijden op rij stond eindelijk weer een thuiswedstrijd voor HKC/Creon Kozijnen op het programma.
Met ingang van 1 oktober 2023 is Korfbalvereniging HKC een naamskoppeling aangegaan met Creon Online B.V. uit Hardinxveld-Giessendam. De naamskoppeling is aangegaan met de afdeling Kozijnen van Creon en HKC zal vanaf heden dan ook verder gaan onder de naam HKC/Creon Kozijnen.
Tegenstander van deze wedstrijd was Valto uit De Lier. Valto had het HKC in de heenwedstrijd nog bijzonder lastig gemaakt, met uiteindelijk een 22-22 uitslag als eindresultaat. Op voorhand was duidelijk dat winst in het duel met Valto voor HKC/Creon Kozijnen een plaats bij de eerste twee uit de poule zou betekenen. Deze twee plaatsen geven na de zaal recht op een plek in de kampioenspoule van de Ereklasse.

Onder grote publieke belangstelling floot het gelegenheidsduo Patrick Peeters en Arthur den Ouden met hun eerste fluitsignaal om 16:00uur voor de start van het duel. Een harde wind deze middag over de velden aan de Tienweg welke beide teams in de afronding parten zou spelen resulterend in een relatief lage uitslag.
Op de laatste dag van de “week van de Scheidsrechter” waarin een extra dank voor de arbitrage centraal staat, want zonder scheidsrechters geen wedstrijden, een sterk optreden van dit scheidsrechterskoppel.

Waar HKC/Creon Kozijnen in De Lier zich in de eerste helft liet verrassen en overrompelen deze keer een sterke start voor het door Klop Watersport en BMN De Klerk gesponsorde team. Deze sterke start resulteerde in een snelle 4-0 voorsprong voor de thuisploeg. Hierna een haperend eerste aanvalsvak wat Valto de gelegenheid bood om via 2 treffers terug te komen tot 4-2.
Het tweede aanvalsvak met captain Danny den Dunnen, Daan Koppenol, Jiske van Brenk en Esmee Hoogendoorn functioneerde aanzienlijk soepeler en dit vak bracht het verschil weer terug naar vier. Bij een 7-4 tussenstand het laatste fluitsignaal van de eerste helft waarin de thuisploeg continu de bovenliggende partij was geweest.

In de tweede helft een eenduidig beeld ten opzichte van deel 1. De doelpunten bleven schaars voor beide teams, waarbij HKC/Creon Kozijnen nooit in de problemen kwam en de snel opgebouwde 4-0 voorsprong kon consolideren.
Bij een 12-7 stand het laatste fluitsignaal van deze middag. Een overtuigende overwinning voor de ploeg van Coaches Ekelmans en Kamsteeg waarvoor verdedigend het fundament werd gelegd.

Door deze overwinning is HKC/Creon Kozijnen verzekerd van een plaats bij de eerste twee teams uit de poule.
Deze plaatsen geven recht op een plek in de kampioenspoule na de zaalcompetitie.
Aanstaande zaterdag 14 oktober de laatste speelronde van deze veldcompetitie met opnieuw een thuiswedstrijd. Tegenstander zaterdag zal om 16:15uur KCC/CK Kozijnen uit Capelle aan den IJssel zijn. Ook deze ploeg plaatste zich afgelopen zaterdag met een 24-12 thuisoverwinning op Die Haghe voor de kampioenspoule.

De wedstrijd van aanstaande zaterdag heeft als inzet de koppositie in de poule. KCC/CK Kozijnen won het eerste onderlinge duel en heeft op dit moment 1 winstpunt meer. Voor beide teams zal de nummer één positie geen doel op zich zijn en zal de blik al voorzichtig richting het zaalseizoen gericht zijn waar beide teams elkaar ook zullen treffen.

Ter voorbereiding op de zaal oefenen HKC 1 en 2 aanstaande dinsdagavond 10 oktober in sporthal Het Dok tegen AW.DTV/IJskoud de Beste. Naast het zien van onze eigen toppers ook de kans om 1 van de beste korfbalspelers ooit, Mick Snel, aan het werk te zien in sporthal Het Dok.

Foto’s van de wedstrijd

📷 H. van Kekerix

Moment in HKC/Creon Kozijnen 1 - KCC/CK Kozijnen 1