HKC behoud ongeslagen status op het veld

HKC speelde afgelopen zaterdag een duel om des keizers baard bij Telstar in Hoevelaken. Na het prachtig behaalde kampioenschap  was dit een wedstrijd waarin voor beide ploegen niets meer op het spel stond. Telstar was al veilig en HKC de terechte kampioen.

Op voorhand miste HKC Stefan Den Breejen i.v.m werkverplichtingen in het buitenland. Omdat de belangen bij HKC 2 groot waren, werd er gekozen voor reserves van HKC 3. Familielid Simon Den Breejen en speler van HKC 3 kon daardoor zijn debuut maken in de basis van HKC 1 en het was ook een voordeel dat er op het wedstrijdformulier dezelfde achternaam kon worden ingevuld. Simon speelde een meer dan prima wedstrijd, maar wist helaas niet te scoren.

Telstar wist gedurende de eerste helft iedere keer aan te haken bij HKC en had ook in de rebound over op HKC, toch wist HKC met een 8-9 voorsprong de rust in te gaan. Telstar was minder zuiver in de afronding, maar wilde maar al te graag de kersverse kampioen de punten afhandig maken.

In de tweede helft een zelfde beeld, waarbij HKC ondanks de betere afronding niet het beslissende gaatje wist te maken. De moegestreden Simon den Breejen werd nog vervangen door oud-eerste speler Tim Sterrenburg. HKC pakte met nog een minuut te spelen een 16-17 voorsprong , maar Telstar wist toch nog een verdiend punt uit het vuur te slepen waardoor er een puntendeling volgde.

Scores HKC: Emiel Deventer 5, Niels Deventer 5, John den Dunnen 4, Kelly de Bruin 2, Esther de Groot 1.