HKC sluit topseizoen af met overwinning

Voor HKC was het de laatste speeldag van de competitie en die stond in het teken van afscheid nemen en ook de missie om de ongeslagen status te behouden.

Sparta uit Nijkerk was op bezoek en voor hen stond er nog wel iets op het spel. Zij stonden op voorhand op een gedeelde 7de plek met Victum en die speelden tegen het inmiddels gedegradeerde Odik.

Het was heerlijk weer zaterdag en het HKC terras was goed gevuld op deze laatste speelronde.

Sparta kwam al snel op voorsprong, maar HKC kon al snel aanhaken en nam na een 3-3 gelijke stand het voortouw en wist uit te lopen naar 5-3. HKC speelde frivool en was de betere van de twee en wist dat ook om te zetten naar een duidelijke voorsprong bij rust van 10-5.

In de tweede helft wist HKC in het begin maar moeilijk de korf te vinden en Sparta kwam daardoor weer terug in de wedstrijd tot 10-8. Het duurde een kwartier tot dat HKC via Stefan den Breejen de 11-8 op het bord schoot. HKC zette door en wist daarna steeds een voorsprong van 3 a 4 doelpunten te behouden. Captain Emiel Deventer had aangegeven te stoppen met korfbal en wilde nog graag afscheid nemen met een treffer, hij kreeg legio kansen maar wist op een waardige manier uiteindelijk toch vlak voor zijn publiekswissel via een onmogelijke doorloopbal in stijl afscheid te nemen. Na een geweldig seizoen en twee kampioenschappen dus een prachtig slot. Ruud aan de Wiel kwam hem vervangen en HKC balde de wedstrijd rustig uit en won uiteindelijk met 17-14. Zo wist het achttal van coach John Spek  de ongeslagen status te behouden en kan het dus terugkijken op geweldig seizoen met twee promoties.

Scores HKC: John den Dunnen 4x, Kelly de Bruin 3x, Annelies Kop 2x, Stefan den Breejen 2x, Esther de Groot 2x, Niels Deventer 2x, Rianne Swets 1x, Emiel Deventer 1x.

Fotoverslag wedstrijd van HKC 1 + afscheid Robert Bras

Fotoverslag wedstrijd HKC 2 – Nieuwerkerk 3