HKC B1 wint in slap duel

Voor de B1 stond er een wedstrijd tegen Blauw Wit uit Kloetinge op het programma. We speelden vandaag onze 2e thuis wedstrijd van het seizoen, we willen met z’n allen goed korfbal laten zien, dus we hadden er zin in!

Moment in de wedstrijd HKC B1 - Blauw Wit B1

Blauw Wit had beide wedstrijden dik verloren, dus we moesten de ploeg uit Zeeland niet onderschatten! Na een goede voorbereiding floot de scheidsrechter in.
Na het eerste fluitsignaal waren wij die goede aanvallen speelde, maar helaas was het Blauw Wit dat de 1-0 op het scorebord zette uit een korte kans. Het was gelukkig Aron die direct reageerde en de stand was weer gelijk. Het andere aanvals vak moest het doen zonder Ingeborg die een weekendje naar zeeland was. Gelukkig ving Manon uit de C1 haar plek goed op! Het was Stefan dat uit een mooie onderhandse bal scoorde. De verdediging verdedigde goed na veel onderscheppingen van Aron en Tamara scoorde Anieke een ver schot. Het was de eerste helft allemaal vrij slapjes, maar toch zaten er een paar mooie aanvallen tussen. Daardoor kregen we ook 2 strafworpen mee, maar Stan wist ze niet te benutten. Omdat wij niet profiteerde van die eigenlijk 100 procent kansen sloop Blauw Wit weer een puntje dichterbij en werd de stand 4-2. We bezochten de kleedkamers met een stand van 5-3.
Er werd gezegd door Frank & Arjan dat het allemaal wat slapjes was, en dat er meer ‘vuur’ in ons spel moest komen. We waren niet allemaal zo scherp, en dat moest de 2e helft wel gebeuren! Verder zaten er ook veel goede dingen tussen alleen moest de afronding beter! Vol vertrouwen gingen we weer terug het veld op, want verliezen gingen we absoluut niet doen van deze ploeg!
Na de rust ging het allemaal wat scherper en zaten er mooie dingen tussen, door goed rebound werk van Twan konden Stefan en Anieke allebei een mooi doelpunt maken! Door een hele mooie aanval van het vak van Aron, kon Tamara een heel mooi doelpunt scoren! En ook Aron wist nog te scoren. Ook Manon uit de C1 bekroonde haar wedstrijd op een doelpunt en we liepen uit naar 10-3. Ook Sharina uit de A3 maakte nog een aantal speel minuten en deed het erg goed! Helaas wist Blauw Wit daarna nog 3 keer te scoren, en floot de scheidsrechter voor het laatst.
Een matige wedstrijd, zo zie je als een ploeg langzaam gaat spelen dat je in dat tempo mee verzakt. Het is makkelijker om tegen een goede ploeg goed te spelen als tegen een wat mindere ploeg goed te spelen! Volgende week staat Blauw Wit nog een keer op het programma alleen dit keer in Kloetinge. Ook dinsdag spelen wij onze eerste bekerwedstrijd tegen het Rotterdamse NIO. Helaas niet thuis, maar in Rotterdam!
We hopen jullie deze week toch nog een keer langs 1 van de velden te zien staan,

de B1!!

Fotoverslag van de wedstrijd

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie.aspiranten” picasaAlbum=”20110917HKCB1BlauwWitB1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}