HKC wint thuis van Maassluis

Op het eigen veld aan de Pieter de Hooghstraat in Boven-Hardinxveld heeft HKC haar 2e thuiswedstrijd van het seizoen winnend weten af te sluiten. Na de overwinning vorige week uit bij Korbatjo in Oud Beijerland is dit de 2e overwinning voor de door Bouwmaatschappij Midden Nederland BV gesponsorde brigade op rij.

HKC begon de wedstrijd met de weer van blessures herstelde Sandra de Boon en Menno Bakker in het basis achttal. De weersomstandigheden waren voor veldkorfbal niet ideaal en de wedstrijd kwam dan ook maar moeizaam op gang. Vooral de wind speelde beide ploegen parten. HKC koos ervoor om de 1e helft met de wind mee te gaan spelen. Na een kleine 10 minuten spelen wist Arnold Tromp met een afstandsschot de brilstand van het scorebord te schieten. Goed voorbeeld deed helaas goed volgen en in de tegen aanval wist Maasluis direct weer gelijk te maken.
Na deze gelijkmaker nam HKC in de eerste helft het initiatief in handen en mocht met een 7-3 tussenstand de kleedkamers weer opzoeken voor de rust. Vooral Arnold Tromp en Menno Bakker waren in deze 1e helft scorend op dreef. Smetje op deze eerste helt was de gele kaart voor Niels Deventer wegens commentaar op de leiding waardoor een schorsing zal volgen.

Ook in de 2e helft nam HKC het initiatief direct in handen en door doelpunten van wederom Arnold Tromp, Menno Bakker en een trefzekere vrije bal van Niels Deventer werd een tussenstand van 11-7 bereikt. Zonder zelf goed te spelen leek het een makkelijke middag te worden voor de thuisploeg, maar niets was minder waar. Maasluis gaf zich niet zomaar gewonnen en met het inbrengen van good-old Marvin Soekra werd een slot offensief ingezet.
De aanval van HKC wist in deze fase de korf moeilijk te vinden en Maassluis kroop langzaam maar zeker dichterbij. Met nog 1,5 minuut op de klok werd een 11-10 tussenstand bereikt.
Een lange aanval van HKC afgesloten met een score van Sandra de Boon gooide de wedstrijd definitief op slot en met een 12-10 eindstand floot de scheidsrechter voor de laatste maal.

Een welkome overwinning waardoor HKC met 2 punten achterstand aansluiting blijft houden op koploper SDO uit Kamerik. Aanstaande zaterdag volgt de uitwedstrijd bij Koag uit Krimpen aan den IJssel ook hier is de steun van het publiek van harte welkom.

Scores HKC: Arnold Tromp 5x, Menno Bakker 5x, Niels Deventer 1x, Sandra de Boon 1x