HKC B1 trekt aan het langste eind tegen Merwede!

Zaterdag 3 september, een wedstrijd tegen Merwede B1. Onze doelstelling was duidelijk dit seizoen, dus er moest sterk gestart worden dit seizoen!

Om kwart over 9 was iedereen op de korfbal, de voorbereiding begon.. Goed inschieten en warmlopen, en rond 10 uur floot de scheidsrechter in.

We begonnen goed en het vak van Aron scoorde al snel de 1-0 uit Aron.. We begonnen goed sterkte start, en speelde duidelijke en goede aanvallen. Niet veel later scoorde Stan uit een korte kans de 2-0. Helaas waren toen de Sliedrechters aan de beurt, en brachten al snel weer een gelijke stand op het scorebord! Hierna ging het gelijk op, er werd aan beide kanten gescoord. Er werd goed afgevangen en daardoor creërde we veel kansen, helaas wist Merwede nu wat uit te lopen naar 2 doelpunten verschil 6-4. Gelukkig maakte we nog een strafworp en bleven we in de buurt. We bezochten na 30 minuten de kleedkamers op met een 6-5 stand in het voordeel van de Sliedrechters.

In de rust werd gezegd, dat we er voor moesten gaan! We hadden een goede ploeg tegenover ons, en alles was nog mogelijk, dus nadat de puntjes weer op de ‘I’ stonden gingen we weer verder!

Helaas was het na rust Merwede dat weer snel scoorde. Het was nu taak voor ons, om niet ons hoofd te laten hangen, maar blijven knokken! En dat deden we.. Door verschillende scores kwamen we uit eindelijk op een voorsprong. De doelpunten vielen aan beide kanten, jammer was dat Merwede zich wat teveel met de scheidsrechter bemoeide, en dat daarom ook een gele kaart viel. Merwede raakte gefrustreerd, het was dus ons moment om door te zetten! Dat deden we ook. Door scores van Anieke, Ingeborg & Tamara liepen we uit naar 3 doelpunten verschil. Zo zie je maar dat ook de dames goed kunnen scoren bij ons! Het was nu taak voor ons om geconcentreerd te blijven verdedigen, en geen fouten meer maakte! We bleven geconcentreerd, en na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter stond er een 12-10 stand op het scorebord in het voordeel van HKC!

Een goede wedstrijd, vol voor geknokt! Met z’n alle ervoor gewerkt.. Een wedstrijd van een team waar we trots op mogen zijn! Goed om de eerste wedstrijd tegen een goede ploeg als Merwede B1 gelijk te winnen!

De nieuwe week begint weer en we mogen gaan trainen op de volgende tegenstander, dat is Fortis B1 uit Oost- Souburg. Ook deze ploeg wist hun eerste wedstrijd te winnen. Volgende week reizen we dus af naar Zeeland en hopen ook daar weer 2 punten mee te nemen naar Hardinxveld!

Fotoverslag van de wedstrijd

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie.aspiranten” picasaAlbum=”20110903HKCB1MerwedeB1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}