SDO scherper dan HKC

Bekend was dat de eerste competitiewedstrijd van HKC een lastige zou zijn. Opponent SDO uit Kamerik geldt als de uitgesproken favoriet voor de titel en bij de seizoensopening tegen HKC gaven zij daar ook duidelijk blijk van.

Tussen de tiende en achttiende minuut van de wedstrijd beslisten de bezoekers de wedstrijd door de score van 2-2 naar 3-9 te tillen. Deze marge bleef tot het einde overeind en bij het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende arbiter Wim Hoekwater stond er een 11-18 stand op het bord.

De eerste tien minuten gingen redelijk gelijk op, waarbij HKC tot tweemaal toe een voorsprong nam, welke door de gasten werd genivelleerd, waarna in de volgende tien minuten de wedstrijd door het toen met scherp schietende SDO al werd beslist door uit te lopen naar 3-9. Normaliter hoeft een dergelijke achterstand nog niet onoverbrugbaar te zijn maar de klasse van SDO stond inhaalpogingen van het nog zoekende HKC in de weg. Om en om scorend werd een ruststand bereikt van 6-13.

De tweede helft ontwikkelde zich zoals ook de laatste fase voor rust te zien had gegeven. Beide ploegen wisten beurtelings de korf te vinden, maar de voor HKC nadelige marge die vroeg in de wedstrijd was ontstaan bleef gehandhaafd. Dat maakte dat de spanning niet terugkwam in de wedstrijd, iets waar het publiek toch vaak voor komt. Toch bleef HKC korfballend zoeken naar mogelijkheden en zakte niet terug. Verdedigend werd wat meer druk gegeven waardoor SDO moeilijker aan haar doelpunten kwam. Opvallend in deze wedstrijd was dat er bij beide teams maar één damesdoelpunt te noteren viel. De eindstand werd bereikt bij 11-18, waarbij de HKC doelpunten uit handen kwamen van: Niels Deventer (5), Menno Bakker en Arnold Tromp ieder 2 en Esther Bot en Emiel Deventer ieder 1.

A.s. zaterdag reist HKC naar Oud-Beijerland voor de wedstrijd tegen Korbatjo en dat is een match die door de Boven-Hardinxvelders gewonnen moet worden. Korbatjo moest afgelopen zaterdag de punten bij Maassluis laten (11-9) en zal ook gebrand zijn op de eerste overwinning. De kansen van HKC worden daarbij hoger aangeslagen. Aanvang 16.00 uur.

Fotoverslag van HKC 1 – SDO 1

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie” picasaAlbum=”20110903HKC1SDO1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}

Fotoverslag van HKC 2 – SDO 2

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie” picasaAlbum=”20110903HKC2SDO2″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}