HKC 2 doet het weer!!!!!!!!

Na een spannende competitie in de reserve overgangsklasse stond er voor HKC 2 weer een beslissingswedstrijd op het programma. Ditmaal was dit 1 wedstrijd en werd deze gespeeld tegen SKF 3. Ook in deze wedstrijd was het doel duidelijk: Een overwinning en daarbij ook op het veld handhaving in de reserve overgangsklasse.

 De afgelopen week werd duidelijk dat er door HKC 2 weer nacompetitie gespeeld moest worden. Er werd veel gesproken over de wedstrijd tegen Antilopen in de zaal. Over het lekkere eten, het geweldige publiek, de goede acties, het samenspel en natuurlijk over de uiteindelijke overwinning. Met deze gegevens in ons achterhoofd gingen we vol vertrouwen de wedstrijd tegen SKF tegemoet.

 De voorbereiding ging iets anders, omdat we nu te maken hadden met een doordeweekse wedstrijd. De motivatie was daardoor zeker niet minder. Ook nu had HKC 2 er zin in!! Om 18.15 vertrokken we bij het veld. Bij Animo aangekomen werd nog kort getwijfeld over het feit dat er misschien op gras gespeeld moest worden (of was dit nu een grapje Smile) Tijdens het omkleden kwam de spanning weer naar voren.

Een half uur voor de wedstrijd gingen we naar de kleedkamer. Tijdens de bespreking werd alles goed doorgenomen met elkaar. De afspraken waren duidelijk, de taken werden verdeeld. HKC 2 was klaar om de strijd aan te gaan. Halverwege de bespreking werd duidelijk dat ook nu DE supporters van HKC weer achter ons stonden. Onder luid gezang en iets wat daar op lijkt kwamen ze het terrein van Animo opgelopen.

Net als in de zaal was ook nu weer goed te horen en te zien dat ONZE supporters er waren. De toiletrollen waren duidelijk ook deze week weer in de aanbieding. (hadden we deze rollen overigens maar wat eerder op de avond in ons bezit gehad) En de strijd van de beste, leukste, gezelligste, en fanatiekste supporters hadden wij in ieder geval weer gewonnen.

Tijdens het warmlopen en het inschieten was iedereen goed geconcentreerd. Er werden veel ballen gescoord, wat voor een goed gevoel zorgde. Na het inschieten kregen we de tos en ook deze werd door HKC in winst omgezet. Na nog een laatste ‘pep-talk’ van Mathijs konden wij er tegenaan.

20110609_sen2_smallDe wedstrijd begon. HKC wist goede aanvallen neer te zetten, waarin vele kansen gecreëerd werden. Helaas werden deze kansen niet in doelpunten omgezet. SKF daarentegen was een stuk trefzekerder. Hierdoor stond er halverwege de eerste helft een 7-2 stand op het scorebord in het voordeel van SKF. HKC liet zich echter niet van de wijs brengen. En onder zeer luide aanmoedigingen van het meegereisde publiek wist HKC de korf steeds beter te vinden. We kwamen beter in de wedstrijd. Het sterke verdedigen in combinatie met een aantal mooie doelpunten zorgde er in deze fase voor dat wij de achterstand wisten te verkleinen tot 7-6. Met deze stand gingen wij ook de kleedkamers weer opzoeken.

Terug op het veld hadden ook de supporters weer van kant gewisseld, zodat zij het aanvalsvaak naar het doelpunt toe konden schreeuwen. In de tweede helft begon SKF weer voortvarend. Er werd snel een doelpunt gemaakt en de achterstand werd weer 2 punten. Gelukkig ging HKC door met waar het voor de rust mee begonnen was en dat was: SCOREN. De 2 punten achterstand werden in korte tijd omgebogen tot 2 punten voorsprong. Helaas bleef SKF mee scoren, waardoor de wedstrijd in evenwicht bleef. De spanning was voelbaar, zowel bij de spelers, de bank en de meegereisde supporters. HKC zette aan en probeerde bij een gelijke stand in de laatste minuut nog een doelpunt te forceren. Helaas lukte dit niet en moesten wij ons op gaan maken voor de verlenging.

Na 3 minuten adempauze ging HKC weer aan de bak. HKC kwam in deze verlenging uitstekend uit de startblokken en wist al snel 2 punten voorsprong te pakken. Deze werd later zelfs uitgebreid naar 3 doelpunten. Net voor het einde van de eerste verlenging zorgde SKF er nog voor dat het verschil iets kleiner werd. Het tweede deel van de verlenging was pittig. De combinatie van vermoeidheid en spanning zorgde er voor dat de korf lastig te vinden was. Toch bleef HKC op tijd scoren  en doordat in de verdediging de rust en de concentratie bleef kon de voorsprong behouden worden. De supporters en het team voelden steeds meer dat de overwinning er aan zat te komen. Na twee zinderende laatste minuten, waarin SKF nog veel doelkansen kreeg floot de scheidsrechter af bij een stand van 18-16 in het voordeel van ONS!!!! Wat een ontlading!! -> We did it again Smile

Ook deze overwinning is weer een prachtige teamprestatie van HKC 2. Het was een wedstrijd vol beleving van iedereen. Er werd hard voor elkaar gewerkt en er werden mooie acties gemaakt. Ook bij een grote achterstand bleef iedereen er voor gaan en bleef het vertrouwen dat het goed zou komen. Belangrijk vandaag was ook weer de steun van het publiek. Het is geweldig om te merken dat zoveel gezellige, geweldige, waanzinnige, enthousiaste, gemotiveerde, leuke, en fanatiek supporters er staan wanneer het nodig is. Jullie supporters zorgden weer voor dat extra beetje energie en de stimulatie om te knokken tot de laatste minuut. Met uiteindelijk dus een geweldig resultaat!!! BEDANKT!!!!!!!!!!!!

Naast de altijd aanwezige supporters willen wij natuurlijk ook de reserves bedanken. Wij hebben regelmatig mensen uit andere teams nodig gehad. Zowel in de zaal als op het veld!! Dus Robert, Jacqueline, Lisette, Arno, Astrid, Ellis, Stefan, Arnold, Peter en Sietse-> BEDANKT!

 En ook vandaag was natuurlijk weer heel duidelijk: HKC, DAAR WIL JE BIJ HOREN!!!

Fotoverslag

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie” picasaAlbum=”20110609SKF3HKC2Beslissingswedstrijd” previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}

 


Het team van Mathijs de Boon speelde een beslissingswedstrijd tegen SKF 3 voor behoud in de overgangsklasse. Veel publiek was van beide kampen afgereisd naar Geldermalsen waar het duel gespeeld werd. SKF opende voortvarend en had na 20 minuten een ruime voorsprong opgebouwd (2-7). Het HKC-publiek bleef achter de ploeg staan, de ploeg rechtte de rug en bij rust stond er opeens nog maar een 6-7 achterstand op het scorebord.

Na rust ging HKC door en had de ploeg telkens een kleine voorsprong. Goed om te zien dat de jonge ploeg het hoofd koel hield in deze bloedstollende wedstrijd. Na de 14-14 eindstand moest er verlengd worden. Captain Emiel Deventer schoot snel tweemaal raak (16-14) en dat gaf lucht. Nadat Tim Sterrenburg de voorsprong op 3 bracht kon het bijna niet meer stuk. SKF stribbelde toch nog tegen met 2 treffers (17-16), maar het was Marlies Bommelje die de winst  veilig schoot.

Fotoverslag

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie” picasaAlbum=”20110609SKF3HKC2Beslissingswedstrijd” previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}