Fiks niet opgewassen tegen veel scorend HKC *

Fiks heeft in De Cuyl niet kunnen stunten tegen HKC. De sterk scorende tegenstander had na afloop een totaal van 36 staan tegen over de 26 van Fiks.

Tot de vierde minuut kon Fiks goed in het spoor van de tegenstander blijven. Daarna liep HKC binnen 2 minuten weg naar 3-7. HKC profiteerde optimaal van de ruimte die Fiks verdedigend weggaf. “Ik nam bij 4-7 een time out om aan te geven veel scherper te gaan verdedigen. Dit pakte aanvankelijk goed uit”, aldus Bas Harland. Hij zag Fiks terugkomen in de wedstrijd. Na 9-16 gaven Lianne Anholts, Jan Anholts (ieder 2 keer scorend) en Mart Hortensius hun team perspectief. Het werd 14-16 en daarmee was de spanning weer terug. “HKC kreeg grip op onze spelverandering en door de sterke schotkracht volgde een uitloop naar 15-22. Dit in een fase waarin hun beste dame geblesseerd uitviel. Het bleek geen effect te hebben op het moreel van HKC. Het scoren ging door. Met name Jiske van Brenk, Danny de Dunnen (ex PKC), Job Brouwer en Eliza Roest deden mijn team scorend pijn”, vervolgde de trainer van Fiks.

Weggeschoten, maar niet weg gespeeld
Achteraf bleek de meeste schade te zijn geleden in de eerste helft. Na de pauze zou HKC nog 13 keer scoren en Fiks doorboorde de korf 10 maal. “In de tweede helft maakten we verdedigend betere keuzes bij het verdedigen en dat had effect op het bereiken van minder tegengoals”, verklaarde Bas het gegeven dat Fiks beter kon aanhaken. Feit blijft dat Fiks een record aantal tegentreffers moest incasseren. Daar tegenover staat dat de productie van de thuisploeg van 26 goals eveneens aanzienlijk is. “Wel weggeschoten, maar niet weggespeeld”, gaf de trainer als conclusie aan.
Scores Fiks: Mart Hortensius (6), Kelsey Heijne, Lianne Anholts en Jan Anholts (ieder 4), Kevin Vreeken (3), Timo Dezentje (2) en Youp Coli, Michelle Rozenbroek en Ilse Hazekamp (allen 1).

Doelpunten in de wedstrijd


(* Verslag afkomstig van CK Fiks, foto van de thuiswedstrijd van HKC)

📷 H. van Kekerix