HKC strijdend ten onder tegen Dalto

De topper en wedstrijd van de week in de KL2 tussen Dalto en HKC is geëindigd in een 28-25 overwinning voor de thuisclub. Lang was de wedstrijd in evenwicht maar uiteindelijk besliste Dalto het duel in de slotfase in haar voordeel en toonde zich de terechte winnaar.

In speelronde 14 een uitwedstrijd voor HKC op het programma met koploper Dalto als tegenstander. Zowel HKC als Dalto hadden in 2023 een fraaie serie overwinningen weten te noteren. Op voorhand een interessante ontmoeting dus tussen 2 ploegen in vorm. De eerdere ontmoeting tussen beide teams in Boven-Hardinxveld eindigde in een 19-22 overwinning voor Dalto. HKC kon in dat duel weinig potten breken en was in de return uit op eerherstel.

HKC begon het duel met Mark Klop op de bank. Klop was de hele week voorafgaand aan de wedstrijd geveld door een griepvirus en had dus ook niet kunnen trainen. De wedstrijd bracht vanaf het begin af aan een hoge intensiteit. Beide teams bleken aan elkaar gewaagd wat zich ontwikkelde tot een interessant duel. De arbitrage kon helaas het niveau niet aan en grossierde de gehele wedstrijd in fouten aan beide kanten.

Aan het begin van de eerste helft was het HKC wat het initiatief kon nemen in het duel, dit stokje werd in deel 2 van deze helft overgenomen door Dalto. Echt los komen van de tegenstander lukt beide teams niet. Een 14-14 ruststand als logisch gevolg. Een goed gevulde sporthal en goede sportieve sfeer waren naast een kwalitatief hoogstaand duel de ingrediënten voor een mooie avond korfbal in de KL2.

Verslag gaat door onder de foto’s

Direct na rust een 4-0 run voor de thuisploeg in krap 2,5 minuut tijd. Dalto leek snel in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe te trekken. HKC kon echter andermaal haar rug rechten en knokte zich onder aanvoering van de veel scorende Veerle Havelaar weer terug in de wedstrijd. Aderlating voor HKC het uitvallen van de sterk spelende Jiske van Brenk met last aan haar knie. We hopen dat de blessure mee zal vallen! Jennifer Schaeffer kwam Van Brenk vervangen.
In het vervolg van de tweede helft had Dalto steeds het initiatief met HKC wat steeds aan wist te haken.
Op 16 minuten voor het einde een 19-19 tussenstand en een wedstrijd welke nog alle kanten op kon. Een laatste eindsprint van Dalto was HKC echter te machtig. Zelf scoorde het de laatste minuten van de wedstrijd ook te weinig om aanspraak te maken op een resultaat en Dalto speelde op haar beurt hun speerpunten goed uit. Een einduitslag van 28-25 in het voordeel van de thuisploeg. Een heerlijk korfbalduel met uiteindelijk een terechte winnaar. Dalto heeft zich hiermee als 1e team definitief geplaatst voor de play-offs. HKC blijft steken op plaats 3 en voelt de hete adem van haar achtervolgers in de nek.

Komende 2 weekenden gaat de competitie in de KL2 ondanks de voorjaarsvakantie gewoon door. TOP/IAA fresh uit Sassenheim is aanstaande zaterdag tegenstander in Sporthal Het Dok. Met 15 punten uit 14 wedstrijden vindt TOP zichzelf op plaats 5 van de ranglijst op slechts 2 punten afstand van HKC. HKC zal zelf weer vol aan de bak moeten om TOP wat de play-offs nu ook in het vizier heeft van zich af te houden. De eerdere ontmoeting in Sassenheim eindigde in een 18-18 gelijkspel. Aanvang van de wedstrijd om 16:30uur.

Doelpunten in de wedstrijd

Foto’s van de wedstrijd