Verslag A-kamp 2013

Na een heel seizoen zwoegen op de korfbalvelden was het eindelijk zover: A kamp 2013. Wij als leiding willen de nadruk leggen op het woord kamp!!! Als je terugkomt van vakantie ben je uitgerust en heb je heerlijk kunnen genieten van het weer en van de omgeving. Als je terugkomt van kamp heb je amper geslapen, is er geen tijd om te genieten van het weer en het enige wat je van de omgeving ziet zijn beelden die vervaagd worden door vla, meel en de geur van rauwe eieren.

DAG 1

Rond de klok van 6 uur werd er vrijdagavond verzameld bij de kantine van HKC. De spullen werden ingeladen en iedereen had er nog heel veel zin in. Om half 7 zat iedereen vol verwachting in de auto op weg naar De Moer. Bij aankomst werden de spullen uitgeladen, het bier werd koud gezet en toen iedereen gesetteld was, werden de huisregels doorgenomen. Conclusie huisregels: wij zijn als leiding de baas en jullie moeten alleen maar luisteren en gehoorzamen. Iedereen kreeg tijd om wat voor zichzelf te doen. De jongens gingen voetballen en een drankje drinken en de meiden gingen GTST kijken met een glaasje fris erbij. Wij als leiding gingen voorbereidingen treffen voor het avondprogramma. Er werden lekkere hapjes en drankjes in de keuken in elkaar geflanst en op de tafels werden de spelletjes neergezet. Toen de spelregels uitgelegd waren, konden we gaan beginnen. Doel van het avondprogramma: zoveel mogelijk fiches verzamelen om je ontbijt voor de volgende morgen te kunnen kopen.

Iedereen moest alle spellen minimaal 1x spelen en alle fiches die ze kregen bij het begin van de avond moesten allemaal ingezet worden. Zo konden ze inschrijven wie van de mannen en wie van de vrouwen het langste aan een spijkerbroek kon blijven hangen. Tot onze verbazing werd er bij de mannen alleen op Stefan de Haas, Alexander en Aron (slechts 1x) fiches ingezet. Elke zichzelf respecterende man, gaat er vanuit dat hij zelf wint. Het is duidelijk dat we hier nog te maken hebben met jongetjes in plaats van mannen. Ze konden een voorbeeld nemen aan Eva die wel het vertrouwen in zichzelf had. Helaas kon ze het niet waarmaken en wist Anieke bij de vrouwen het langste aan een spijkerbroek te blijven hangen. Stefan de Groot wist bij de jongentjes te winnen. Arie de Rooij is ook wel even het vermelden waard. Hij moest de broek al na 10 seconden loslaten en had zelfs bij de vrouwen niet gewonnen.

Bij het spel ‘Wie Ben Ik?’ moest je raden welk HKC- lid er op je voorhoofd geplakt zat. Als je het binnen een bepaald aantal vragen goed had, verdubbelde je je inzet. Er kon Memorie gespeeld worden, er was Black Jack en Balletje Balletje. Bij Balletje Balletje kon je je inzet heel snel verdubbelen, maar als je verloor stond er een lekker borrelhapje op het menu. Koude bruine bonen met tomatenchampagne of een stukje worst met zure appelcider. Aan het einde van de avond was de conclusie dat iedereen wel genoeg fiches over had gehouden voor een lekker ontbijtje voor de volgende morgen. Iedereen was vanaf nu vrij in wat hij of zij wilde doen.

A-kamp

DAG 2

Zaterdagochtend was er vanaf 9 uur ontbijt. Mariëlle, Ellis en Kelly waren ondertussen ook gearriveerd op de kamplocatie en gingen de mensen die nog op bed lagen netjes ophalen voor het ontbijt. Na het ontbijt werd alles opgeruimd en de indeling van de teams werd bekend gemaakt. Iedereen kreeg de gelegenheid zich even op te frissen en zich klaar te maken voor de buitenspellen. Als beginspel kreeg iedereen een ei in zijn of haar navel geplakt. Dit ei moest je het eerste parcours van de dag proberen heel te laten. Alleen het ei van Elisa is gesneuveld, omdat het parcours voor haar écht te zwaar was. Om bij te komen van het zware parcours met vrachtwagenbanden, kon iedereen even aansterken met een voedzame babymaaltijd en wat extra vitamine. De zoutloze babyvoeding en lichtzure citroen werden echter niet gewaardeerd en zonder enig dankjewel aan de kant geschoven. Alleen Ellis en Gerdien wisten zich te onderscheiden. Na de babyvoeding kwamen de luiers op tafel. Er moest poep gegeten worden. En de smoes dit lust ik echt niet konden wij als leiding niet meer horen. Uiteindelijk werd de poep met een boterham en wat suiker naar binnen gewerkt. Best lekker als je ervan houdt.

Aangezien er nog niet genoeg eetspelletjes waren geweest, werd het tijd voor een geblinddoekt (eet)spelletje. Bij alle teams werden er 2 teamgenoten geblinddoekt en de overgebleven teamgenoot moest een parcours afleggen. De geblinddoekte mensen moeten raden welke smaakcombinaties zij proefden. De smaakcombinaties mosterd/hagelslag, yoghurt/citroensap en koffie/slagroom werden over het algemeen goed geraden. Na al dit lekkers was het tijd geworden om te gaan eten. De tafel werd gedekt en er werd eindelijk lekker gegeten. Iedereen mocht zelf weten wat ze op brood deden.

Na het eten was er tijd voor een korte plaspauze en kon het tweede deel van de dag beginnen. De mannen (lees mannelijke leiding) hadden een mooie baan gemaakt met behulp van kussen, zeil en, pionnen en heel veel zeep. Buikschuiven maar. De jongetjes werden ineens stoere jongens die heel graag hun gespierde buik wilden laten zien aan de rest van de hele wereld. Nu waren er ook wel paar die heel stoer waren en moeiteloos het einde van de baan haalden. Jammer dat diezelfde jongetjes na het buikschuiven aan het klagen waren over de zeep die voor een naar gevoel zorgde rondom hun mannelijkheid. Wel gek dat er niemand van de meiden aan het klagen was dat ze last van zeeprestjes hadden. Natuurlijk was er dit jaar ook weer een parcours voor dronken mensen. Na 15 rondjes om een pion rennen, moest iedereen zo snel mogelijk naar de mat, twee koprollen maken en daarna een fles water omgooien. Met de herinneringen van vorig jaar in het achterhoofd, konden we niet wachten tot Jannick aan de beurt was. En Jannick liet ons niet in de steek; hij verloor meerdere keren op een stukje van nog geen 10 meter zijn evenwicht, heerlijk!
Normaal gesproken hebben we zondagochtend altijd een quiz en doen we zaterdag altijd gekke spelletjes. Maar waarom eigenlijk niet combineren. Er werden van alle teams weer 2 mensen geblinddoekt en het andere teamlid moest vragen beantwoorden. Bij een verkeerd antwoord volgde er een sanctie voor de geblinddoekte teamleden. De eerste ronde gingen de vragen over HKC. Helaas waren er nog aardig wat teams die het antwoord niet wisten en die werden ondertussen nat gegooid met water.

De tweede ronde ging over dieren, maar ook hier waren er mensen die niet wisten hoelang de grootse slurf van een olifant is. Aron gokte op 30 cm. Wie heeft er weleens een olifant met een slurf van 30 cm gezien. Tijd voor een pak chocoladevla. De wind was ondertussen toegenomen en de geblinddoekte mensen hadden het niet echt heel warm. Hiervoor als leiding onze excuses, maar het weer kunnen wij niet van te voren regelen. De derde en laatste vragenronde ging over topografie. Alleen Achmea Arie wist het juist antwoord te geven en de rest werd voorzien van een warm pak meel. Dit zorgde voor mooie foto’s. Toen iedereen dacht dat het feest voorbij was en mocht gaan douchen, kwamen de eieren te voorschijn. Als afsluiter nog even zo hard mogelijk een eitje bij iemand op zijn of haar lichaam/hoofd proberen te gooien. Gewoon omdat het kan en omdat het zo lekker ruikt.

Hierna kon er eindelijk gedoucht worden. De mannen (gaat toch weer over de mannelijke leiding) gingen opruimen. Stephan de Boon heeft zelfs het gras geveegd. Na het douchen was er de mogelijkheid om lekker één, twee, drie, vier of zeven kopjes thee te nuttigen en goede gesprekken met elkaar te hebben. Na dit alles werden er voorbereidingen getroffen voor de barbecue. Ellis en Mariëlle kwamen ons vrijwillig assisteren. Toen Ruud samen met Stefan den Breejen arriveerde, konden we gaan eten. Iedereen had behoorlijk wat honger gekregen en zorgde goed voor zichzelf. Na afloop gingen de meiden opruimen en de jongens gingen naar boven om lekker even te chillen met een rustig muziekje op de achtergrond of ze zaten voetbal te kijken. De meiden die ondertussen klaar waren met de reuze vaat, hadden zin in wat leuks. En waarom ook eigenlijk niet. Het was tijd geworden om van de jongetjes echte vrouwen te maken. Soms val je van de ene verbazing in de andere, maar toen we vijf jongentjes hadden uitgekozen om opgemaakt te laten worden en ze het zelf schijnbaar lekker vonden, stonden de overige jongentjes te springen om ook opgemaakt te worden. De voetbal die op tv werd uitgezonden was ineens niet meer zo interessant. Lekker wat foundation op je gezicht, wat mascara op de wimpers en als je een beetje geluk had, kreeg je ook nog wat rouge op de wangen, heerlijk.

Na dit spektakel was er tijd om iets voor jezelf te doen en gingen we rond half 12 naar het bos. Het was al behoorlijk donker geworden. Een ideaal zicht om iemand te laten schrikken. Elisa die je normaal tijdens zo’n kamp eigenlijk niet hoort, kon je in het bos zo hard horen gillen dat het wel echt héél eng moest zijn geweest. Bij terugkomst uit het bos, ging de tv en de muziek weer aan. De meiden gingen lekker kletsen op bed, er werd gepokerd en geklaverjast. Het leuke van spelletjes is dat meedoen altijd voelt als winnen.

DAG 3

Na een lange, te lange nacht lag iedereen op bed en ging de wekker van Sabrina. En om 10 uur werden we gewerkt met de geur van wentelteefjes, eieren met spek en pannenkoeken. Even leken we met z’n allen op vakantie te zijn. Maar toen we na het ontbijt bekendmaakten dat de jongentjes moesten opruimen, stonden ze met beide benen weer op de vloer; we zijn op kamp. Nadat de vaat door de jongetjes was opgeruimd, moesten alle spullen worden opgeruimd en worden ingepakt. De spullen bij Tomas in de bus en afsluiten met een quiz. Achmea Arie wist samen met Alexander zich te ontpoppen als winner of the quiz. Teleurstellend was wel z’n antwoord op de vraag op welk bierglas kan je blazen? Hij had nog nooit van een fluitje gehoord. De nieuwkomers Aron, Twan en Stefan den Breejen waren niet alleen het groepje met de minste vragen goed, het was ook het groepje met het aller-lelijkste handschrift ooit.

Kinderen het was ontzettend gezellig en we hebben enorm met en om jullie gelachen.

Tot volgend jaar! En voor de kinderen die er dit jaar voor de laatste keer bij waren omdat ze volgend jaar te oud zijn. Word volwassen!!!

De baas

 

Fotoverslag

Foto’s: Sabrina Loeve

{oziogallery 676}