HKC superieur naar titel

Korfbalvereniging HKC zit nadrukkelijk in een flow en dat werd afgelopen zaterdag ondubbelzinnig bevestigd in het uitduel met Noviomagum. Vooraf was de opdracht aan HKC om minimaal één punt aan dit duel over te houden om daarmee het felbegeerde kampioenschap binnen te slepen. Met een overduidelijke 14-28 zege onderstreepte HKC haar suprematie in de eerste klasse en is met nog twee wedstrijden te gaan niet meer te achterhalen door haar concurrenten. Alhoewel, van concurrentie is eigenlijk geen sprake meer nu HKC een voorsprong van maar liefst acht punten heeft opgebouwd ten opzichte van nummer twee op de ranglijst. Na de titel in de zaal dus een nieuwe zegepraal voor de Hardinxveldse korfballers, waarmee zij zich zowel in de zaal als op het veld Overgangsklasser mogen noemen.

Het duel in Nijmegen kende niet echt een boeiend verloop en de spanning die een kampioenswedstrijd vaak teweeg kan brengen, was nu totaal niet aanwezig. Zoals vaker dit seizoen was HKC superieur aan haar tegenstander en voor Noviomagum viel er dan ook geen enkele eer te behalen. Vroeg in de wedstrijd nam de equipe van John Spek al afstand van haar tegenstander en Noviomagum wekte geen moment de indruk om het HKC moeilijk te kunnen maken. Alhoewel HKC niet eens haar beste wedstrijd speelde en vooral verdedigend moeite had om geconcentreerd te blijven spelen, liep het gestaag uit naar een 6-14 voorsprong, die net voor rust nog werd teruggebracht naar 8-14.

Na rust opende Noviomagum de score, maar HKC nam direct weer het initiatief in handen en voerde de score weer verder op. Het talrijke HKC publiek dat haar favorieten was nagereisd was zodoende al snel zeker van een nieuwe zegepraal. Via 14-21 kon uiteindelijk een eclatante 14-28 overwinning worden genoteerd. Derhalve een nieuw kampioenschap voor de Novafrontploeg, dat aan de recente successen weer een nieuw hoogtepunt kan toevoegen. Weer een geweldige prestatie voor de Hardinxveldse brigade, met. daarin een belangrijke rol voor de gedreven trainer/coach John Spek, die met zijn uitvoerige analyses zijn team steeds minutieus op haar tegenstanders weet voor te bereiden.

Aan het begin van de avond werd de ploeg onthaald op het HKC-complex en werd daarbij lovend toegesproken door burgemeester Dirk Heijkoop en hoofdsponsor Peter Huizer van Novafront, waarna HKC-voorzitter Jaap Tromp de kampioensbeker aan captain Emiel Deventer kon overhandigen. Daarna kon het welverdiende kampioensfeest voor HKC losbarsten.

Bij HKC kwamen alle spelers tegen Noviomagum voor op het scoreformulier en de scores waren als volgt verdeeld: John den Dunnen (9), Emiel Deventer (6), Kelly de Bruin en Stefan den Breejen (ieder 3), Esther de Groot, Rianne Swets en Niels Deventer (ieder 2) en Annelies Kop (1).

A.s. zaterdag speelt HKC in Hoevelaken de uitwedstrijd tegen Telstar in Hoevelaken en ondanks dat er geen belangen meer op het spel staan, zal HKC ongetwijfeld haar ongeslagen status willen behouden. Aanvang van dit duel op sportpark Middelaar is 15.30 uur.

Fotocollage van de kampioenswedstrijd