HKC komt zwakke start niet meer te boven en verliest van sterker Dalto

In de tweede thuiswedstrijd van de KL2 en alweer het vierde duel van de competitie is het HKC opnieuw niet gelukt de punten in eigen huis te houden. Na een slappe en zwakke start van het duel waarin Dalto een 1-7 voorsprong nam kwam HKC weliswaar wat beter in de wedstrijd.
In met afstand de zwakste wedstrijd van HKC van deze zaalcompetitie kon het echter nimmer aanspraak maken op een resultaat. Een ook niet groots spelend Dalto nam volkomen terecht de 2 punten mee uit Hardinxveld-Giessendam. Door dit resultaat vind HKC zich terug aan de onderkant van de ranglijst op plaats 8 van de 10 met slechts 2 winstpunten.

Bij HKC moest Fenna Zwang in verband met privé omstandigheden het duel aan zich voorbij laten gaan. Jiske van Brenk, Jitte Janssen en de zussen Mabel en Veerle Havelaar om deze reden logischerwijs in de basisacht. Bij de mannen opnieuw een basisplaats voor Mark Klop, Eliza Roest, Jop Brouwer en captain Danny den Dunnen.
Na winst in de openingswedstrijd tegen TOP in Arnemuiden werd tot 2 maal toe toch wel ongelukkig met 1 punt verschil verloren van respectievelijk DSC en Oost-Arnhem. Met tegenstander Dalto op bezoek opnieuw een zeer sterke opponent op het programma waarbij bekend was dat HKC zelf weer goed moest zijn om aanspraak te maken op een resultaat.

Om half 5, een half uur na de aftrap van de achtste finale tussen Nederland en USA, floten de arbiters René van Alphen en Anton van den Beukel voor het begin van de wedstrijd. De wedstrijd van het Nederlands Elftal in Qatar had duidelijk invloed op de publieke belangstelling in Sporthal Het Dok. Waar het normaal gesproken vol zit bij de thuiswedstrijden van HKC 1 nu wel wat lege plekken op de tribune.
HKC begint slap aan de wedstrijd en Dalto heeft het vizier direct op scherp. Voor de wedstrijd goed en wel begonnen is leidt Dalto met een voorsprong van 0-3. Op 1-3 het eerste doelpunt van de wedstrijd voor HKC door Mark Klop. 4 doelpunten op rij voor Dalto brengt de stand op 1-7.
Coaches Ekelmans en Kamsteeg hebben dan al een 1e time-out in moeten zetten om hun ploeg op gang te krijgen. Drie HKC doelpunten via Jitte Janssen en tweemaal Jop Brouwer verkleinen de achterstand naar 4-7.
In het verdere verloop van de 1e helft steeds een achterstand welke schommelt tussen de 3 en 5 doelpunten verschil in het voordeel van Dalto. Op een 8-12 stand ontvangt Dalto speler Mathijs den Ouden een groene kaart, welke een rood randje heeft, in verband met een trappende beweging richting Mark Klop. Den Ouden moet voor 5 minuten naar de kant en Rudo Schulting komt hem vervangen. Na de groene kaart volgen 2 doelpunten voor HKC via Danny den Dunnen en Mabel Havelaar waardoor HKC op 10-12 komt en weer terug is in de wedstrijd.
In plaats van weer helemaal langszij te komen weet Dalto weer tweemaal te scoren en loopt uit naar een 10-14 voorsprong. Bij 11-14 volgt het rustsignaal en kan de kleedkamer opgezocht worden door beide teams.
Voor het publiek gelegenheid om bij een 2-0 voorsprong voor Nederland een stukje voetbal in de kantine mee te pikken.

Net als het openingsdoelpunt komt ook het eerste doelpunt van de 2e helft op naam van Dalto schutter Mathijs de Ouden. HKC start de tweede helft wel beter en blijft nu wel met Dalto mee scoren.
De afspraken worden beter uitgevoerd en HKC krabbelt steeds wat dichterbij.
Na de desastreuze start van de wedstrijd is HKC op 15-16 en later op 16-17 weer het dichts in de buurt bij tegenstander Dalto welke zelf ook niet hun beste wedstrijd van de competitie speelt. Ondanks meerdere goede mogelijkheden voor de gelijkmaker valt dit doelpunt voor HKC helaas niet. Ook Dalto laat in deze fase veel van hun mogelijkheden onbenut. Uiteindelijk valt het doelpunt voor Dalto wat de minimale voorsprong van 2 doelpunten tot het einde van het duel vast weet te houden.
HKC kan het duel niet meer keren en loopt opnieuw tegen een verliespartij aan. Het laatste wapenfeit op naam van de bezoekers en op 19-22 fluit het goed leidende arbitrale duo voor de laatste maal.
Een terechte overwinning voor de bezoekers uit Driebergen welke zich met 6 punten aan de kop van de ranglijst nestelen. Bij HKC haalden teveel spelers niet hun niveau en was de zwakke start van de wedstrijd uiteindelijk funest.
Aanstaande zaterdag speelt HKC uit bij TOP/IAA Fresh in Sassenheim. Er zal door HKC dan uit een ander vaatje getapt moeten worden.

Doelpunten in de wedstrijd

Foto’s van de wedstrijd

Fotografie: H. van Kekerix