Eerste thuiswedstrijd voor HKC in nieuw veldseizoen

Aanstaande zaterdag 15 september speelt HKC 1 haar eerste thuiswedstrijd van de veldcompetitie. Swift 1 uit Middelburg zal om 16.00 uur te gast zijn op het sportcomplex aan de Tiendweg.
Na de uitwedstrijd van vorige week bij Nieuwerkerk weer een mooi affiche voor de Novafront-Klop brigade.

Waar HKC helaas de punten in Nieuwerkerk moest laten wist Swift haar 1e wedstrijd van het seizoen wel in winst om te zetten. Met een 21-15 thuisoverwinning was de ploeg van trainer/coach Dennis Plantinga duidelijk te sterk voor GKV/Enomics. De ploeg uit Gorinchem had het initiatief in de beginfase van de wedstrijd. Swift herstelde zich van de opgelopen achterstand, kwam ook langszij en wist geleidelijk bij GKV/Enomics weg te lopen en deze voorsprong te consolideren.

Afgelopen jaar speelden HKC en Swift tweemaal tegen elkaar in het zaalseizoen 2017/2018.
Zowel de wedstrijd in sporthal het Dok als de laatste wedstrijd van het seizoen in Middelburg leverden nipte overwinningen op voor de zwart-oranje formatie waar de ploegen zeer aan elkaar waren gewaagd. Zonder andere spelers en speelsters uit het team tekort te doen kan wel gesteld worden dat de familie Gillissen en Zuidweg een belangrijke stempel drukken op de Zeeuwse ploeg. Gijs en Joren Gillissen en Aisja Zuidweg waren afgelopen seizoen al belangrijke schakels. Met de terugkomst van Naomi Zuidweg (KZ/Hiltex, OVVO/De Kroon) en Dylan Gillissen (TOP Arnemuiden) is deze inbreng nog groter geworden. Een ploeg dus met veel ervaring en talent. Net als meerdere ploegen uit de sterke overgangsklasse D heeft ook Swift de ambitie door te stomen richting hoofdklasse.

Voor de ploeg van John Spek aanstaande zaterdag direct een sleutelwedstrijd. Wil het team mee blijven doen om de bovenste plaatsen in de poule en niet al vroegtijdig in de wachtkamer te moeten is zaterdag een resultaat nodig. Het vertoonde spel, teamgeest en veerkracht van afgelopen zaterdag mag hiervoor zeker het nodige vertrouwen geven. De na analyse aangegeven verbeterpunten en accenten zullen dan wel beter uitgevoerd moeten worden.

Voor het publiek zeker ook gezien de verwachte weersomstandigheden alle reden om de weg richting de HKC velden te vinden. De thuisploeg kan uw steun goed gebruiken.

Mededelingen HKC