Zwaarbevochten zege voor HKC (14-15)

Waar zaterdag nog eenvoudig gewonnen werd tegen KC Dordrecht, wachtte HKC woensdagavond een tegenstander van een ander kaliber. SDO Veldhoven had ook haar eerste wedstrijd gewonnen en had in het verleden al laten zien een ploeg te zijn om rekening mee te houden. HKC begon sterk aan de wedstrijd en had aan het einde net genoeg over om de overwinning over de streep te trekken.

Moment in de wedstrijd SDO(V) 1 - HKC 1

Doordeweekse competitiewedstrijden zijn vaak lastig om te spelen. En zeker als het een verre uitwedstrijd betreft. Desondanks was het team van Johan van Barneveldt klaar voor de wedstrijd. Emiel Deventer opende de score uit de enige strafworp voor HKC en vervolgens was het Hicham Maachi die van afstand raak schoot (0-2). SDO scoorde tegen maar vervolgens was het de zuivere Stefan de Groot die een afstandsschot maakte. SDO is een ploeg met sterke rebounders en gevaarlijke schutters die ook veel dreiging naar binnen hadden en het liet zien ook voor de overwinning te gaan. Onoplettendheid onder de korf en een afstandsschot zorgden voor een 3-3 tussenstand na 10 minuten spelen. Vervolgens ontspon zich voor de neutrale toeschouwers een periode met mooi korfbal en zuiver schietende ploegen die elkaar weinig ontliepen. Bij HKC speelde het aanvalsvak met Kees Baks, Stefan de Groot, Mariëlle de Waal en Esther de Groot erg sterk en schutter Stefan de Groot werd vaak in stelling gebracht wat resulteerde in 5 treffers in de eerste helft. Het andere vak van Emiel Deventer, Hicham Maachi, Miranda Rijnhout en Esther Bot scoorde ook goed mee met Hicham Maachi en Esther Bot in belangrijke ondersteunende functies. Na een 4-3 achterstand rechtte HKC de rug en door goed spel en zuivere schoten leek het een relatief gemakkelijke avond te worden. Zeker toen Esther de Groot de 4-8 binnenschoot. Daarna pakte SDO het ook weer op en scoorde beide ploegen om en om tot er een 8-11 tussenstand op het scorebord stond.

Moment in de wedstrijd HKC - SDO(V) 1 - HKC 1

De tweede helft liet een geheel ander beeld zien. Het begon te regenen in Veldhoven wat het voor de schutters lastig maakte om net zo zuiver te schieten als in de eerste helft. Na 10 minuten scoorde SDO als eerste na rust. HKC had het aanvallend lastig met de druk van SDO, maar wist het verdedigend wel dicht te houden. Na een kwartier was het Miranda Rijnhout die een belangrijk schot van afstand scoorde en 5 minuten later herhaalde ze dit nog eens: 9-13. Vanaf dit moment ging HKC wat achteruit leunen en gaf het zo SDO de gelegenheid om dichterbij te komen. SDO maakte hier gretig gebruik van en via een dubbelscore van een zuivere heer was de spanning weer volledig terug in de wedstrijd. Nog 10 minuten op de klok met een 11-13 tussenstand. Aanvoerder Emiel Deventer leek de BMN-formatie in veilige haven te schieten, maar 3 minuten later had SDO weer tweemaal gescoord en was het 13-14. Coach Johan van Barneveldt bracht Tomas aan de Wiel en Suzanne de Boon in het veld en uiteindelijk betaalde dit zich uit. Kees Baks schoot koel van afstand de 13-15 binnen met nog 3 minuten te spelen. Toch was het SDO dat nog een keer scoorde waardoor er nog een tumultueuze laatste minuut aanbrak. Hierin viel nog een onnodige gele kaart voor een SDO-heer, en een hachelijke aanval voor SDO volgde nog. HKC kwam deze gelukkig door en uiteindelijk waren de 2 punten dus voor de Boven-Hardinxvelders. Een uiterst belangrijke overwinning in de strijd om de bovenste plaatsen. Zaterdag wacht al weer de uitwedstrijd tegen OZC uit Rotterdam, die ook nog niet verloren hebben.

Doelpunten voor HKC: Stefan de Groot (5x), Emiel Deventer (3x), Miranda Rijnhout (3x), Kees Baks (2x), Esther de Groot en Hicham Maachi (1x)

Fotoverslag

{oziogallery 800} Gemaakt door: A. Verschoor

Videofragment

{youtubegalleryid=3,1} Gemaakt door: A. Tromp / A.Verschoor