Zwaarbevochten overwinning voor HKC

Na een oefenperiode waarin werd gewonnen van Vriendenschaar was HKC klaar voor de zaalcompetitie. In de eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Victum uit Houten. HKC kwam in de tweede helft knap terug van een ruime achterstand.

AktieHKC (waarbij Ruud aan de Wiel de plek van Menno Bakker inneemt) begon goed aan de wedstrijd door een schot van Ruud aan de Wiel. Waar HKC vele kansen nodig had voor een doelpunt, gingen de bezoekers erg efficiënt met het aantal kansen om.  Halverwege de eerste helft kon Victum hierdoor uitlopen tot een 5-9 voorsprong. Door twee doelpunten van Niels Deventer aan het einde van de eerste helft gingen de ploegen met 9 -11 de rust in.

Na de rust probeerde HKC meer grip te krijgen op het aanvalspel van Victum, maar door slordigheden aan HKC-zijde en het scherpe schieten van de tegenstander werd er al snel een tegen achterstand van 10-14 aangelopen. Door een mooi schot van Niels Deventer en een korte kans van John den Dunnen kwam HKC wat dichterbij. Vanaf dit moment nam Victum het initiatief en kon uitlopen tot een ruime voorsprong. HKC speelde het verdedigend niet goed en kwam elf minuten na de rust al op een achterstand van 12-18. Vanaf dat moment liepen de aanvallen bij HKC beter en bleef hard werken voor een goed resultaat. Door twee schoten binnen de minuut van Astrid Fijnekam en Niels Deventer werd er de 14-18 bereikt. HKC begon weer te geloven in de goede afloop en zette verdedigend meer druk, hier had Victum veel moeite mee en hierdoor kwam HKC snel in balbezit. Na 20 minuten in de tweede helft werd wederom door Astrid en Niels (beide goed voor 5 en 6 doelpunten) de 18 -18 bereikt. De ingevallen Robert Kraaijeveld schoot met een mooi schot de 19-18 binnen. Kort daarna scoorde Victum de 19-19. Met nog 5 minuten op de klok ging het publiek er nog eens goed voor zitten. Het team van de week moedigde nog eens extra aan. HKC dat het laatste deel van de tweede helft erg sterk speelde zette alles op alles om toch die overwinning eruit te halen. Astrid Fijnekam werd matchwinnaar met de 20-19!

Een spannende wedstrijd waar HKC in de slotfase de overwinning naar zich toe trok. Een goede start van de competitie, waar in volgende wedstrijden vooral verdedigend scherper gespeeld zal moeten worden. HKC 2 speelde lang mee voor de overwinning, maar moest in de slotfase buigen voor het sterke SKF 2.

Fotogalerij