Zuur verlies voor HKC

Na de winst op Kinderdijk kon HKC goede zaken doen door thuis van KOAG te winnen. HKC startte furieus en stond bij rust op een 11-8 voorsprong. Gaandeweg de 2e helft werd het spel van HKC moeizamer en moest het toezien dat de ploeg uit Krimpen a/d IJssel langszij kwam. Drie minuten pakte KOAG de eerste en enige voorsprong van de wedstrijd en hiermee liet het HKC achter met een pijnlijke 15-16 nederlaag.

Moment in de wedstrijd HKC 1 - KOAG 1

In een sfeervolle sporthal de Wielewaal ging HKC furieus van start en binnen 1 minuut stond het al op een 2-0 voorsprong door een schot van Kees Baks en een doorloopbal van Stefan de Groot. KOAG was niet van slag en egaliseerde binnen 3 minuten. Wederom Kees Baks en Stefan de Groot lieten het publiek juichen, maar hun persoonlijke tegenstanders scoorden na de korfwissel ook weer direct tegen; een doelpuntrijke start, 4-4 na vijf gespeelde minuten. Hierna was het HKC dat het initiatief pakte in de wedstrijd. Miranda Rijnhout haalde tweemaal de trekker over en vervolgens scoorde het tweede aanvalsvak mee via Suzanne Deventer gevolgd door Emiel Deventer uit een afstandsschot. Een 8-4 voorsprong halverwege de eerste helft was het gevolg. Twee damesdoelpunten van KOAG later was het Emiel Deventer die een strafworp benutte nadat Lars Bras (die weer speelde voor Tomas aan de Wiel) foutief werd afgestopt. KOAG scoorde weer tegen via de heer van Stefan de Groot die samen duels uitvochten op het scherpst van de snede. Vervolgens was het echter weer de beurt aan Stefan de Groot. Eerst versierde hij een strafworp waaruit Kees Baks de 10-7 scoorde en vervolgens schoot hij zelf van afstand de 11-7 binnen. Net voor rust was het toch weer zijn opponent die de 11-8 ruststand aan liet tekenen uit een doorbraakactie. Al met al een eerste helft waarin de BMN-formatie de overhand had, maar het was duidelijk dat KOAG nog niet definitief was afgeschud.

Na de rust leek het team van Johan van Barneveldt door te drukken en via scores van Lars Bras en Kees Baks van afstand kwam het weer goed uit de startblokken: 13-8. Helaas was het vanaf dit moment gedaan met de doeltreffendheid van HKC. KOAG scoorde drie keer op rij voordat Stefan de Groot iets terug kon doen. Met name het tweede aanvalsvak had moeite om rebounds te pakken en dus druk te kunnen zetten op de tegenstanders. HKC moest lijdzaam toezien hoe de tegenstander dichterbij kwam. Via twee doorloopballen en een afstandschot was het 10 minuten voor tijd 14-14 en hiermee stond KOAG voor het eerst weer op gelijke hoogte. Van het frisse en overtuigende spel uit de eerste helft was aan HKC-zijde weinig meer over. De twijfel sloop in de ploeg en ongelukkige passfouten en verkeerde keuzes waren het gevolg. Francis Kraaijeveld kwam in het veld voor Suzanne de Boon, maar helaas vielen de schoten niet meer binnen. Na 10 doelpuntloze HKC-minuten was het 8 minuten voor tijd nog wel Esther de Groot die HKC toch weer op voorsprong bracht: 15-14, maar de aanval erop scoorde KOAG direct weer de gelijkmaker. Drie minuten voor tijd sloeg het noodlot toe en scoorde KOAG van afstand de 15-16 binnen. Johan van Barneveldt bracht Stefan den Breejen nog in, maar de tijd was te kort om nog iets aan de score te doen.

Een pijnlijke nederlaag voor HKC. Een uitstekende eerste helft kreeg helaas geen vervolg in de tweede helft. HKC scoorde slechts tweemaal in de laatste 25 minuten en dan wordt het lastig. Doordat Kinderdijk won van DES, zakt HKC nu naar de laatste plaats. HKC heeft 6 punten, terwijl Kinderdijk en DES 7 punten hebben. KOAG lijkt uit de degradatiezorgen te zijn met 9 punten. Volgende week gaat HKC op bezoek bij de Meervogels dat kampioen kan worden. Misschien kan HKC voor een stunt zorgen als het de bevlogenheid uit de eerste helft kan herhalen in Zoetermeer.

Scores van HKC: Stefan de Groot (4x), Kees Baks (4x), Emiel Deventer (2x), Miranda Rijnhout (2x), Suzanne Deventer (1x), Esther de Groot (1x) en Lars Bras (1x)

Fotoverslag

{oziogallery 1107}