Zorgen worden groter voor HKC

HKC had afgelopen zaterdag een goede slag kunnen slaan in de strijd om de onderste plaatsen te ontlopen. In de thuiswedstrijd tegen SDO uit Veldhoven hadden de Hardinxvelders deze ploeg al op een zo goed als onoverbrugbare achterstand kunnen zetten. Het liep echter anders. Nadat HKC in de eerste fase van de wedstrijd het initiatief had, kregen de bezoekers steeds meer grip op het spel en was het HKC dat in de achtervolging moest. Het was tenslotte SDO dat er met een 20-23 zege voor zorgde dat de spanning ook onderin de eerste klasse F volledig terug is.

HKC kwam goed uit de startblokken en het was Kelly de Bruin die met twee fraaie treffers in de eerste minuten haar visitekaartje afgaf. Ondanks dat de tweede HKC-aanval voldoende mogelijkheden creëerde, liet de afwerking te wensen over, waardoor SDO langszij kon komen. Na een dubbelscore van Marlies aan de Wiel (4-2), werd er vervolgens om en om gescoord totdat SDO bij 6-6 gelijk kwam. Daarna stootte SDO door naar 6-9, maar wist vervolgens ook niet goed met deze voorsprong om te gaan. HKC slaagde er weer in om langszij te komen bij 10-10, waarna de ploeg uit Veldhoven er in slaagde om met een 10-11 voorsprong de rust in te gaan.

Moment in de wedstrijd HKC 1 - SDO(V)) 1

In de tweede helft gaven de ploegen elkaar aanvankelijk geen duimbreed toe en pas na tien minuten kwam er weer licht tussen beide ploegen toen SDO wist uit te lopen naar 13-16. Er volgde nu een interessant deel van de wedstrijd. HKC knokte zich weer terug en vooral via de zuivere Francis Tromp werd de score weer geëgaliseerd: 16-16. Door twee snelle SDO-treffers moest HKC wéér in de achtervolging en dat lukte maar ten dele. De BMN-ploeg bleef wel mee scoren met haar tegenstander maar wist niet meer op gelijke hoogte te komen. Toen de Brabanders enkele minuten voor tijd de stand op 18-22 brachten, was de wedstrijd gespeeld en werd de eindstand van deze door de Zeeuwse arbiter André van den Hooven uitstekend geleide wedstrijd tenslotte op 20-23 bepaald.

Voor HKC een enorme domper omdat men zich wel wat meer van deze wedstrijd had voorgesteld, maar ook in de wetenschap dat men het zelf op de cruciale momenten in de wedstrijd had laten afweten.
De Hardinxveldse doelpunten kwamen uit handen van: Francis Tromp (6), Kelly de Bruin, Esther de Groot, Marlies aan de Wiel en Niels Deventer (ieder 3) en Tim Sterrenburg en Emiel Deventer (ieder 1).

A.s. zaterdag speelt HKC in de Marimbahal in Rijswijk al op een vroeg tijdstip (13.00 uur) tegen Refleks. Tegen deze ploeg werd in De Wielewaal gewonnen en ook in de uitwedstrijd is HKC zeker niet kansloos. Een overwinning zal ook meer dan welkom zijn.

 

 

 

 

 

Fotoverslag

{oziogallery 702}

Foto’s: Martin de Rooij & Arie Verschoor